• Szívdrót

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy mit jelent azt ,hogy a median sternotomia utáni állapot során a dróthurok elszakadt. Ez mellkas röntgen leleten van rajta. A lányom aki most 32 éves hat éves korában jobb pitvari sövényhiány miatt /két lyuk volt a szivén/ egy alá foltot raktak egy pedig összevartak/ a szivét mütötték. Tavaly nyárom császárral szült, és elötte még az sziv.UH-n nem látszott semmi. Kérdésem,hogy kell-e ezzel foglalkozni, semmi problámája nincs, illetve ha igen akkor mi a teendő?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívműtét témában

        Kedves kérdező! HA nem okoz panaszt, akkor valószínűleg nem kell bántani, de jó lenne megmutatni a gondozó kardiológusnak a röntgenfelvételt, hogy hogy "áll" maga a drót, nem mozdult-e el, ritkán annak eltávolítására lehet szükség. (A szívultrahangos vizsgálat során a drót nem látszik, ezért is nem nyilatkoztak a törésről, lehet, hogy az már régebben történt).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 04., 18:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés