Szívdrót

Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent azt, hogy a median sternotomia utáni állapot során a dróthurok elszakadt. Ez mellkas röntgen leleten van rajta. A lányom aki most 32 éves hat éves korában jobb pitvari sövényhiány miatt /két lyuk volt a szivén/ egy alá foltot raktak egy pedig összevartak/ a szivét mütötték. Tavaly nyárom császárral szült, és elötte még az sziv.UH-n nem látszott semmi. Kérdésem, hogy kell-e ezzel foglalkozni, semmi problámája nincs, illetve ha igen akkor mi a teendő?

Dr. Bene Orsolya válasza szívműtét témában

Kedves kérdező!

HA nem okoz panaszt, akkor valószínűleg nem kell bántani, de jó lenne megmutatni a gondozó kardiológusnak a röntgenfelvételt, hogy hogy "áll" maga a drót, nem mozdult-e el, ritkán annak eltávolítására lehet szükség. (A szívultrahangos vizsgálat során a drót nem látszik, ezért is nem nyilatkoztak a törésről, lehet, hogy az már régebben történt) .

Kérdés: 2011. augusztus 04., 18:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 23:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívműtét utáni tudatzavaros...
Sógornőmet okt 9-én műtöttéka szivével bal kamra billentyű csere, jólsikerült mindenaz orvosok szerint. Alapbetegsége epilepszia ébresztés már...
szívműtét után
Tisztelt válaszadó! 2 éve volt szívműtétem3 eret hidaltak át. A következő eredményeket állapították meg a legutóbbi katéterezés során:...
Szívműtét
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámat a következő diagnózissal engedték haza a korházból: A kéthegyű billentyű elégtelensége Magasvérnyomás...
stent
édesapámat 2 hete műtötték 3 darab hálót raktak be a koszorúérbe.az lenne a akérdésem hogy mennyi idö mire felépül elég fáradékony sokat...
Katéter vagy nyitott mellkasi műtét?...
Tisztelt Doktornő! Veleszületett kamrai sövényhiányom van. Decemberben az éves kontroll vizsgálaton az orvosom a műtétet javasolta, mivel most már...