stent

édesapámat 2 hete műtötték 3 darab hálót raktak be a koszorúérbe.az lenne a akérdésem hogy mennyi idö mire felépül elég fáradékony sokat fekszik étvágytalan.ezek a tünetek normálisak? köszönöm válaszát

Dr. Kocsis István válasza szívműtét témában

Kedves kérdező!

Ha a stent beültetés infarktus miatt történt, akkor elhúzódhat hetekig a lábadozás (a károsodás mértékétől függően) , önmagában egy elektív (választott időpontban történt) stentelés azonban nem indokolja a fenti tüneteket. Ez utóbbi esetben, ha a fáradékonyság újkeletű, érdemes egyeztetni a gondozó kardiológussal vagy a háziorvossal, akik pontosabban ismerik az előzményeket, a társuló betegségeket, ill. a szedett gyógyszereket (a panaszok hátterében gyógyszermellékhatás - pl. vérnyomáscsökkentő - is állhat) .

Kérdés: 2010. március 08., 14:47; Megválaszolva: 2010. március 08., 14:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívműtét utáni tudatzavaros...
Sógornőmet okt 9-én műtöttéka szivével bal kamra billentyű csere, jólsikerült mindenaz orvosok szerint. Alapbetegsége epilepszia ébresztés már...
szívműtét után
Tisztelt válaszadó! 2 éve volt szívműtétem3 eret hidaltak át. A következő eredményeket állapították meg a legutóbbi katéterezés során:...
Szívműtét
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámat a következő diagnózissal engedték haza a korházból: A kéthegyű billentyű elégtelensége Magasvérnyomás...
Szívdrót
Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent azt, hogy a median sternotomia utáni állapot során a dróthurok elszakadt. Ez mellkas röntgen leleten van...
Katéter vagy nyitott mellkasi műtét?...
Tisztelt Doktornő! Veleszületett kamrai sövényhiányom van. Decemberben az éves kontroll vizsgálaton az orvosom a műtétet javasolta, mivel most már...