Szívritmuszavar lehet?

Tisztelt Doktornő/ Úr, Az elmult 3 honapban elkezdtem kocogni. Egesz szepen fejlodtem. A mult heten mar minden megeroltetes nelkul 8 km-t le tudtam kocogni, megallas nelkul. Nem volt semmi tunet sem kozben, sem utana. 2 perc alatt visszaallt a pulzusom is, miutan megalltam, szoval semmi gond nem volt. Par napja ujra nekialltam egy ugyanilyen turanak, de 6 km utan fura bizsergo erzest ereztem neha a labamban, neha a fejemben, majd egyre erosebb bizonytalansegerzes es szedules fogott el. Megalltam, majd ereztem hogy dobban egy nagyot a szivem es mindjart elajulok, (soha nem volt meg) de aztan megsem tortent meg. Szep lassan hazasetaltam de a bizonytalansegerzes es az enyhe szedules meg 1 oran keresztul tartott.. Tegnap es ma is ujra probalkoztam. Tegnap 4 km utan, ma 2 km utan ereztem hogy meg kell allnom, mert kezdek szedulni... Az etrendem eleg valtozatos, odafigyelek hogy hidratalva legyek, a vercukorszintemet is nezem, magneziumot is szedek. Ezekkel nincs problema. Az igazi kerdesem most kovetkezik. Regebben keptelen voltam 5 km-t is lefutni, mert tulporgott a szivem, de az eletem nagyon-nagyon rovid szakaszaiban, ugy erzem mintha "uzemmodot valtana" a szivem es olyankor SOKKAL jobban birom a terhelest es nem is porog tul a szivem. A leirt 8 km 1 hete meg sem kottyant, most 2 km utan szedulok.. Mas tunet nincs egyebkent. Nincsen mellkasi szoritas vagy legszomj stb.. Nem ertem az egeszet. Lehet hogy van valami koros ingervezetesem ami az eletem 95%-ban jelen van (EKG semmi elterest nem mutat. 24 oras sem)? Termeszetesen elmegyek orvoshoz egy terheleses vizsgalatra, de sajnos tobb honap az elojegyzes. Kerem addig mondjon valamit, hogy On szerint ez mi lehet? Elfaradt a szivem es lehet, hogy szep lassan felmondja a szolgalatot? Elore is koszonom a valaszat. Roland

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szédülés témában

Kedves Kérdező, a 8 km már nem kis távolság, gratulálok, hogy eljutott erre a szintre. Beteg szívvel ez valószínűleg nem ment volna. Az edzettség elérésének egyik mutatója éppen az, hogy terhelésre nem szalad fel rögtön a pulzus. A szervezetünk viszont ilyen meleg időszakban szeretne spórolni az energiákkal, terhet jelent a megfelelő hűtés a keringés számára. Valószínűleg a vérnyomása ingadozott a panasz alatt. Még jó időben sem egyforma a teljesítőképességünk, a sportolók is hányszor elmondják, hogy jó vagy rossz formában vannak. Az idegállapot, a megfelelő alvás, a környezeti tényezők mind befolyásolják fizikai állapotunkat. Ne aggódjon, nem hiszem, hogy gond lesz, de megnyugtatásul persze érdemes a vizsgálatot elvégezni. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. július 22., 08:25; Megválaszolva: 2015. július 24., 13:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után