Szédülés, magas pulzus és szívdobogás

Üdvözlöm! 2 hete kezdődött a problémám. Volt egy erősebb pillanatnyi szédülésem, úgy éreztem, mintha ülve előre akartam volna dőlni. Utána heves szívdobogást érzetem, és ideges lettem. Azóta gyakran rámtör egy kevésbé erőteljes szédülés, főleg fejmozdításkor. A munkahelyemen kimentem az üzemorvoshoz, megmérte a vérnyomásom, azzal nem volt gond, viszont a pulzusom 107 volt. Fül-orr gégészeten is jártam, mert gyakran bedugult a fülem, de a szakorvos azt mondta, hogy ez nem okozhat ilyet. Ülő munkát végzek, sajnos egész nap számítógép előtt kell lennem, és keveset mozgok, amin most kezdek változtatni. Dohányzom, épp leszokóban vagyok, de még nem tudtam maximálisan elhagyni. Kávét csak reggel iszom, egy csészényit. Szemvizsgálatra a közeljövőben megyek, mert szemüveget viselek, és mostanában sokat pislogok, és sokszor csak hunyorítva látok tisztán. Nem vagyok ideges típus, de mostanában elég sok stressz ér. A háziorvosom nem utalt be sehova emiatt. Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen vizsgálatokon induljak el, hova kérjek orvosi beutalót? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: N. Piroska

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szédülés témában

Kedves Kérdező, vérkép, és EKG vizsgálat javasolt, illetve ideggyógyászati vizsgálatot is javasolnék, ide kérjen beutalókat. Fejmozdítással összefüggő szédülés nem kardiológiai eredetű, a szapora pulzust a tüneteket kísérő ijedtség is okozhatta. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 05., 18:38; Megválaszolva: 2015. március 05., 19:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények