• Laborlelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        lányomnak a laborlelete:se vas21, 1, összbilirubin35 karbamid1, 9 eosinophil2% tsh4.48 sokat panaszkodik fejfájásra, szédülésre, étvágytalan, fáradékony mi okozhatja? milyen vizsgálatokat kellene még elvégezni? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A fenti laborleletek és a klinikai kép azt mutatja, hogy a lányának pajzsmirigy alulműködése lehet, így ezen a vonalon kellene tovább vizsgálódni. A TSH mellett meg kellene határozni a hormonszinteket is a vérből, illetve szükség lenne egy nyaki ultrahang vizsgálatra is. Szükség esetén lehet folytatni ezt a sort izotópos vizsgálattal is. A magasabb összbilirubin és az alacsony karbamid szint esetleg utalhat májbetegségre, ami szintén megérne egy hasi ultrahangot, de ezeknek az értékeknek az eltérését okozhatja a hiányos táplálkozás, fogyás, vagy valamilyen fokozott vörösvértest lebomlással járó folyamat is. A Nebacopnak viszont igen gyakran előforduló mellékhatása a fáradékonyság, fejfájás, szédülés, emésztési rendellenességek. Lehet, hogy ez okozza a problémát és nem testi betegség.


        Kérdés: 2012. március 08., 18:03; Megválaszolva: 2012. március 12., 22:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: