Szexmániás vagy sem a párom?

Tisztelt Dr. Úr! Napokban számomra eléggé súlyos dolgokra jöttem rá, amit a párom először el se akart mondani nekem... A történet úgy kezdődött még 2 hónappal ezelőtt hogy észrevettem a páromon hogy szexuálisan számomra túlfűtött... Ez számomra annyira zavaró volt (váratlan szituációkban jelezte hogy ő szeretne velem szeretkezni, pl amikor nekem rossz hangulatom volt vagy esetleg szüleink előtt hangosan jelezte, stb) és mikor én finoman közöltem vele hogy nem akarom akkor sértve érezte magát és fel volt háborodva... Nos azt tudni kell (és ez is az ami engem elgondolkoztat hogy bennem van-e a hiba vagy benne) hogy én 3 hónappal ezelőtt főállást kaptam, ami + munkával jár, ezért nem minden nap tudunk találkozni és kiélni a vágyainkat... Nyilván ez sokat nyom latba, de amióta együtt vagyunk (3 éve) sose volt olyan se hogy megtörtént az aktus, és utána egy nap még vagy 4-5 ször akarja ezt... engem meg úgy érint már lassan a szexuális közeledése hogy nem kívánom mivel olyan nagy akarattal közeledik felém és ez tompítja az én vágyamat. Mivel páromat nem tudom számára kellő mennyiségben kielégíteni ezért most elkezdett maszturbálni..állítása szerint heti 4-5 ször és napota 3-4 szer.. Ez normális? Én mit tudnék tenni annak hogy ez a probléma megoldódjon? Magamon hogy tudnék változtatni hogy a közeledését tudjam viszonozni? Ő meg hogyan bír ebből a Túlzott szexuális akaratából visszább venni? Nagyon megköszönném, ha válaszolna mivel lassan úgy érzem hogy ez a kapcsolatunk rovására megy amit nagyon nem szeretnék: ( Köszönettel: Csilla

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza Szexmánia témában

Kedves Csilla!

Bár a szexfüggőség hivatalos definícióját a mai napig nem állították fel, problémásnak nevezhetjük azt, amikor a szex iránti vágy minden másnál fontosabbá válik, és az élet más területei (munka, család, érzelmek) zavart szenvednek emiatt. Amennyiben a túlzott mértékű szexuális vágy ilyen problémákat okoz már, akkor érdemes felkeresni szakembert, pszichológust, hiszen a szexfüggők számára a szeretkezés menekülés a félelmek, a magány, a stressz és a kisebbségi komplexus elől, ezeken pedig szakszerű segítséggel hatékonyan lehet változtatni. Amennyiben a szexuális vágy nem hat negatívan az élet más területeire, úgy mindössze arról van szó, hogy az egyéni igények a mennyiségre, minőségre, nagyon változatosak. Van, aki kevesebbel beéri, van, akinek sokkal többre van szüksége, és ez így normális is. Általános különbség például, hogy míg a férfiak a mennyiségre törekednek, a nőknek inkább a minőség a fontos. Ezekben nagyon fontos a kompromisszum! Gondolja végig, Önnek mi az a szint, amit még be tud vállalni jó szívvel (és nem kényszerből! ) , és gondolja azt is végig, hogy mire van szüksége, mit vár el a párjától. Az Ön hozzáállásán nem hiszem, hogy változtatni kell, teljesen természetes, hogy a folyamatos, néha túl erőszakos közeledést nem mindig tudja tárt karokkal fogadni. Fontos, hogy a párja is tekintettel legyen az Ön vágyaira, az Ön igényeire! Állítsa fel a saját határait! A szülők előtti ilyen megnyilvánulásokat is érdemes mederbe terelni. Amennyiben Önt ez zavarja, akkor ebben az ügyben is lépjen fel határozottan! A maszturbálással pedig nincsen semmi gond, csinálja csak nyugodtan, ahányszor és akkor, amikor kedve tartja. Ha Ön épp nem kívánja a szexet, akkor csinálhatják együtt is, a párja biztosan ennek is nagyon fog örülni! Arra érdemes még itt figyelni, hogy a párja ezt ne visszautasításnak élje meg, ne a férfi önbecsülése sérüljön. Próbálja neki elmagyarázni, hogy Ön kevesebbszer kívánja a szexet, de ettől még őt ugyanúgy szereti!

Minden jót kívánok!

Kérdés: 2011. január 20., 13:26; Megválaszolva: 2011. január 22., 11:11
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?