Éjszakai maszturbáció

Tsztelt Doktonő! Úr! Párommal egy éve vagyunk együtt, és szinte mindennap élünk szexuális életet. A szex kielégítő mindkettőnk számára, néha több orgazmust is átélünk. A páromnál észrevettem, hogy 2 hete minden egyes éjszaka maszturbál, ugyanabban az időpontban, szerintem félálomban. (közben reggelente alvászavarokra panaszkodik) Régebben is volt erre példa, de nem ennyire rendszeresen. Lehet ez mellékhatása annak, hogy abbahagyta a Xanax rendszeres szedését? Mert körülbelül azóta jelentkezik ez nála. Félek, hogy valami komoly lelki okai vannak. Régebben komoly drogproblémái is voltak, illetve pánikbetegség jelei is mutatkoztak nála. Szorongó, önmarcagoló természetű. Nem tudom, hogy ez normális dolog-e vagy pedig említsem meg neki. Köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Ujpál Zsófia válasza a maszturbáció témában

Kedves Levélíró! Mindenképpen az első lépés volna, hogy megemlíti neki, beszélnek róla. A maszturbáció még nem jelent komoly problémát, mindössze az örömszerzés egyik forrása. Vannak férfiak, akiknek akár napi négyszeri kielégülésre is szükségük van. A Xanax szedésének abbahagyását mindenképpen fokozatosan kell tenni, mellékhatásként előfordulhat alvászavar az első időszakban, fokozott maszturbálási késztetésről még nem számoltak be. Mindenképpen beszéljenek a dologról, de ne azért, mert ez probléma lenne, csupán azért, hogy Ön is értse őt, ne maradjanak kimondatlan érzések, gondolatok. Minden jót kívánok!

Kérdés: 2010. szeptember 09., 11:32; Megválaszolva: 2010. szeptember 11., 15:30
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?