Túlzott maszturbáció

Tisztelt Doktor úr / nő!

Egy olyan kényes problémával fordulok Önhöz, ami miatt nagyon szégyenlem magam.

A párommal már több mint 4 éve eggyütt vagyunk. Jól megvagyunk, nem veszekszünk. A kapcsolatunk elején (az első 2 évben) heti 3-4× szeretkeztünk, akkor is egymás után 2-3×. Aztán 2 év után egy kicsit csökkent ez a szám, a 3. év elején már heti 1× szeretkezésre, akkor is 1-2× maximum egymás után. A probléma nem a párommal van. Tökéletes nő és szeretem is. A gond az hogy rászoktam a pornóra. Régebben is néztem pornófilmeket, még a kapcsolatunk folyamán is heti 1-2×-es rendszerességgel. De ez a szám a mai napig felugrott elég magas számra. Van amikor napi 4-5× is maszturbálok. És valahogy a páromat se kívánum úgy. Ha eggyütt vagyunk és elmegy utána ismét maszturbálok pornófilmekre.Nagyon szégyenlem magam emiatt, de nemtudom ez mitől alakulhatott ki?! Létezik olyan hogy pornófilm függőség? Az a gond hogy az elején sima pornófilmeket néztem, most meg már egyre bizarabbak is izgatnak, amire régebben azt mondtam volna hogy fúj... A szexuális életünkre nincs semmi kihatása a dolognak, nem vágyok az ágyba a párommal semmi bizar dologra, csak egyszerűen izgat ha nézem.

Mit lehetne ezellen tenni? Próbáltam nem nézni pornót, de már megszokásból ha gépnél vagyok otthon mindíg megnyitok valami erotikus oldalt és megkeresek pár videót... De szeretnék túltenni ezen és a páromra koncentrálni.

Ön szerintem egészséges a maszturbáció egy párkapcsolatban? És megcsalásnak számít-e az ha a párom helyett másokra "élvezek"?

Ahogy írtam eléggé szégyenlem a dolgot, nem gondoltam volna hogy egyszer én ilyen helyzetbe kerülök, de szeretnék valami megoldást / lehetőséget amivel leszokhatnék a filmekről és újra a páromban találnám meg a boldogságot.

 

Tsztelettel.: Egy kétségbeesett fiú (23 év)

Dr. Bessenyei Mónika válasza maszturbáció témában

Minél jobban bánt a dolog téged, annál természetellenesebbé válik a normális dolog is!

Az önkielégítés természetes, szükséges tevékenység. Az internet hasznos, de a az életben, a cselekvéshez kapcsoltan vagy a helyett művelve a túlzott elkényelmesedés veszélyével járhat. Eleinte új inspirációkkal gazdagít, növeli a kedvedet és újdonságokat tanulsz tömegével. Ez nagyon gyors és hatékony út. Azonban minden kapcsolat lényege, hogy válj tőle önállóvá, még veszteségek árán is. A bizarr szex felé való elmozdulásod az internetszex unalmassá válását jelezheti. Minden hozzászokás és függőség egy helyre juttat, a tehetetlenséghez és a kielégületlenséghez, ami a következményes szexuális leépülés jele. Akinek, mint neked, van még saját, jó nemi élete, az könnyebben veszi újra a fáradságot azért, hogy férfiasan megdolgoztassa magát a szerelmében. Találj okokat, hogy a napi szexre máshol is sor kerülhessen, ne csak otthon. Ha sok a szabadidőd és alulterhelt vagy, akkor szervezd meg az újabb szexpedíciót a saját pároddal. Ha a szabad- és munkaidőd rovására megy a más irányú netezés, akkor tiltsd le egy időre kedvenc oldalaidat és úgy menekülj át a valós szexbe. Ne mondd, hogy a szexben már nem tudsz újat kipróbálni!:))

Kérdés: 2010. január 14., 09:53; Megválaszolva: 2010. január 14., 09:53
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Mindennapos önkielégítés
Kedves doktor úr! 14 éves diák vagyok és hétköznap 2-3-szor, hétvégén 4-5-ször végzek önkielégítést. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez okoz...
Tisztelt doktor ur
jó napot érdeklődni szeretnék ha egy férfi napi 2-3-szor maszturbál az okozhat valami belső problémát? (pl prosztatabajok) ha igen akkor hogyan...
Éjszakai maszturbáció
Tsztelt Doktonő! Úr! Párommal egy éve vagyunk együtt, és szinte mindennap élünk szexuális életet. A szex kielégítő mindkettőnk számára...
Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális...
Hiv fertőződés
Jó Napot Kívánok! A HIV fertőződés után leghamarabb mennyivel jelentkezhetnek az első tünetek? És melyek a főbb tünetek? Előre is köszönöm.