Szexfüggőség

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Férjem szexfüggő. Ha nem kapja meg a "napi adagját", ha akár 1 nap kimarad, akkor dührohamot kap. Sajnos ő egy elég önző ember, akivel nem jó a szex, így muszájból, a békesség kedvéért kell megadnom, ráadásul nem mindegy mit kap, válogatós is, egyre többet és többet akar, én viszont kezdek belerokkanni majd' 20 év után... Betegségtudata viszont nincs, de a gyerekei is kezdenek eltávolodni tőle, mert ők sem bírják idegileg a kirohanásait. Amikor épp ilyen fordul elő, akkor képes a lelki bántalmazás mellett a fizikaira is, vagy csak szimplán összetörni bármit, ami a keze ügyébe kerül és utána elkezd engem üzenetekkel (sms, email, levél) bombázni, hogy én milyen hazug, irigy, szar ember vagyok, és/vagy elrohan elmondani másnak (teljesen mindegy kinek, bárkinek) , ugyanezeket, hogy én szar anya, feleség, ember vagyok és kicsit sem nő. Kérdésem annyi, hogy mit tudok tenni? Nem, a válás nem jöhet szóba, mert akkor 3 gyerekkel az utcára kerülök. Szeretném orvoshoz vinni, de azt mondta, hogy neki így jó. Csak kapja meg minden nap.... De ez már kemény függőség. Előre is köszönöm a tanácsát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szexfüggőség témában

Kedves Kérdező!

Nem a szexfüggőség a lényeg, bár te ezt tartod a legkellemetlenebbnek. A férjed beteg és nem tudja, hogy az. Vannak betegségek, amelyek az ember elméjét is megtámadják, sőt azon keresztül rombolnak a legtöbbet. Ilyenek a szenvedélybetegségek és egyes független pszichiátriai kórképek, amik megkeserítik a környezetükben élők életét is. Ez már nem önzés, hanem sokkal rosszabb annál. Nem hibás gondolkodás, hanem hibás élet, amit önmaga a beteg nem képes rendezni és egyedül te sem. Ez veszélyes önmagára, rád és a gyerekeidre. Nem az anyagi gond a legnagyobb veszély, ami rátok leselkedik. Ezt meg kell értened.

A válás önmagában valóban nem jöhet létre, mert még nagyobb veszélybe kerülhettek, ha a férjed agresszívebbé válik miatta. Védelemre van szükségetek! Kérjetek tanácsot családvédelmi szakembertől. Ezeket a szakembereket segít megtalálni a gyerekek pedagógusa, orvosa, védőnője vagy a rendőrségen keresztül érdeklődhetsz. Számtalan civil szervezet is segít, akik védik a nőket a bántalmazástól, a családot az erőszaktól. Ne gondold, hogy normális dolog az, ami veletek történik. Sajnos a sok idő alatt megszokják a családban élők az erőszakot és részben elhiszik, hogy ehhez valakinek joga van. Nincs lehetőséged tisztán látni a helyzetedet, mert abban élsz és elfáradtál a gondoktól. A jövőtök nem lesz könnyebb, ha vársz, mert az ilyen betegségek tovább romlanak. Kérlek, kérdezz meg más szakembert is, ha úgy érzed, hogy eltúloztam a bajt.

Dr. Tóth Emese szexológus

Kedves Kérdező!

Igen, függőség, de azt gondolom, mindkét részről az. Ön megadja, pedig nem akarja, mert önnek nem jó, ő meg követeli, ami neki jó, ami neki jár. Azt gondolom, nem csak a férjének kellene egy pszichoterápiás konzultáció, hanem önnek is, talán együtt.

Mert ez, amit leir, mindenképpen kóros érzelmi kapcsolat.Pláne, ha már 20 éve tart.Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 11:37; Megválaszolva: 2009. július 14., 11:37
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Kétségbeesés
Mi lehet a gond velem
Std szűrés eredménye
Lehetséges a terhesség?
Lehetséges a terhesség?