Hüvelyfal fájdalom

Tisztelt Doktor úr! Szexuális együttlét során a behatoláskor, illetve azt követően olyan érzésem van, mintha a párom "lezúzná" a hüvelyfalamat, mintha nem tudna eléggé kitágulni a hüvelyem. Későbbiekben ez az érzés enyhül/megszűnik és a szorításom is lazul, viszont a fájdalom (nagyajkaim alsó részénél, ill. a hüvelyem belső részében) csak kb. egy nap alatt múlik el teljesen. Ez a probléma az elmúlt pár hónapban merült fel, korábban legfeljebb a gátbőröm szakadása volt csak jellemző. 2,5 éve fogamzásgátló tablettát szedek, melynek nem tapasztaltam negatív hatását; párom elmondása szerint a nedvesedéssel sincsen probléma, sőt. Az előjátékra kellő időt szánunk és ha szükséges sikosítót is használunk. A behatolás lassan, fokozatosan történik. Nem szültem még és nem volt még semmilyen nőgyógyászati beavatkozásom, problémám. Az együttlétek habár fájdalommal járnak, ennek ellenére sosem vérzek utána és külső nyomai sincsenek. Párom nagyobb mérettel rendelkezik, mint az átlag, én pedig szűkebb vagyok, valamint az orvosom szerint hátrahajló méhem van. Továbbá az elmúlt fél-1 év alatt felszedtem kb 6-8 kiló felesleget, amit nem feltétlenül a fogamzásgátló mellékhatásának tulajdonítok, inkább a mozgásszegény életmódomnak. Érdeklődni szeretnék, hogy doktor úr szerint mi okozhatja ezt a fájdalmat, mit lehet ellene tenni? Okozhatja-e a fogamzásgátló tabletta vagy a hízásom, vagy teljesen más miatt van ez a kellemetlen érzés? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Petróczi István válasza Hüvelyfal témában

Kedves Kérdező!

A méreteltérést az idő megoldja!

Meg kellene nézni tenyésztéssel, hogy nincs-e hüvelyfertőzése, s ha nincs,

patikában vegyen recept nélkül kapható női hormon tartalmú krémet, s azzal kenje

rendszeresen kivül-belül magát, az sokat fog segíteni.

Jobbulást:

Petróczi dr.

Kérdés: 2022. október 18., 21:59; Megválaszolva: 2022. október 18., 21:59

Kérdések és válaszok: Szexuális élet

Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális...
Hiv fertőződés
Jó Napot Kívánok! A HIV fertőződés után leghamarabb mennyivel jelentkezhetnek az első tünetek? És melyek a főbb tünetek? Előre is köszönöm.
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség
Parkapcsolati problema