Nem jött meg a menzeszem, 37. napon vagyok, a terhességen kívül mi állhat a háttérben?

Szép estét kívánok! Szeretném leírni az előzményeket, amelyek fontosak lehetnek a panaszomat illetően. Még 2015. decemberében nőgyógyászati vizsgálat folyamán megállapítottak streptocococcus + gomba általi fertőzést nálam. Erre a doktor úr felírt: sumetrolimes kúpot, Fluconazole-Q Pharma 150 mg kemény kapszulát (4 darabosat, ebből 2 darabot a páromnak) , Gyno-Pevaryl 150 mg hüvelykúpot, illetve Sumetrolim 400 mg/80 mg tablettát. Az egyik kérdésem az lenne, hogy a párom lehet fertőzött, annak ellenére, hogy nincsen panasza? Nem viszket, nem fáj neki, nem vörösödött ki, tényleg, abszolút semmi. Érdemes lenne megvizsgáltatni őt ennek ellenére, hogy kizárjuk az eshetőségét? Az én problémámra térve: a ciklusom 23-38 napra szokott esni, nem szedek fogamzásgátló gyógyszert, ezáltal ingázni szokott. A legutóbbi menzeszem 2015. 12. 27. -én kezdődött, ekkor 27 napra jött meg. A problémám az, hogy most nem jött meg. Ma vagyok a 37. napon, és nekem ezelőtt soha nem volt ilyen! Elsőéves egyetemista vagyok, egész januárban vizsgáztam, nagyon megterhelő volt ez az időszak. Úgytudom, hogy a stressz késlelteti a menstruációt. Esetleg a fertőzésemre felírt gyógyszerek is befolyásolhatták ezt? Vagy állhat a háttérben a fertőzésem? Nagyon aggódom, hogy esetleg terhes vagyok. A védekezést illetően: a párommal óvszert használunk, de tudom, hogy nem véd 100 %-osan. Meg szeretném kérdezni, hogy igaz-e az, hogy az előváladékban akkor lehet spermium, ha a húgycsőben volt spermium, tehát ha a férfi a legutolsó ejakulációja óta nem vizelt? Nálunk ilyen nem szokott előfordulni, mivel a párommal nap végén szoktunk együtt lenni, ebből következik, hogy addig már sokszor elment a nap folyamán pisilni. Vagy ez teljesen valótlan állítás, és a vizelés ellenére maradhat a húgycsőben spermium? Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel és köszönettel: Sz. D.

Dr. Kiss György válasza Nem jött meg a menzeszem témában

Tisztelt Hölgyem!

Az férfi előváladékban valóban lehetnek spermiumok és ez már az aktus elején is jelentkezhet / az előjáték során / a férfiaknál és nem csak ejakulátió utáni hugycsőben maradt spermiumokra kell gondolnia. Ezért fontos az óvszer helyes használata!

A fertőzésre felirt gyógyszerek jók, de nem okoznak vérzés kimaradást.

Ha az Ön panaszai nem szünnének, akkor javaslom, hogy párjával együtt végeztessenek STD irányában vizsgálatokat /Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia, HPV stb../

A következő lépés, hogy reggeli első vizeletből otthon végezzen el egy terhességi tesztet/ gyógyszertárakban kapható /, ha negativ--tehát 1 csik jelenik meg akkor nem terhes, ugyanakkor egy hüvelyi ultrahang vizsgálat segitségére lehet a kérdés tisztázására.

A vizsgaidőszak valóban stresszes , de most már valószinü van ideje és ajánlanám a nőgyógyászati vizsgálatot , mert terhességen kivül még számtalan

anatómiai és funkcionális ok felmerülhet mely felsorolás meghaladja a levél adta lehetőséget.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2016. február 02., 00:27 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 09:15
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség
Parkapcsolati problema
Herpesz fertőzés
Tisztelt Doktor úr. A párom orális szexben részesített, ami kb 15-25 másodpercig tartott csak, mert rádöbbentünk (sajnos előtte a vágy hevében...
Mikorra várható a menstruációm?
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Most kezdtem el január 3.-án(a menstruàcióm 5.napján) szedni először a Lindynette 75/20 mg fogamzásgátlót....