Jobb szemen apró hólyag

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Körülbelül 2 hete vettem észre, hogy reggelente a jobb szememen (a fehér részen) egy áttetsző kis gombostűfejnyi hólyag van, ami a felkelés után egy-két órán belül el is múlik. De másnap reggelre ismét ott van. A hólyag maga áttetsző, körülötte mintha kisebb erek lennének, vagy szimpla pirosság. Az anyósom mondta, hogy régebben neki is volt ilyen, de az kb. fél centiméteres volt és nem múlt el napközben. Elment szemészetre és egy cseppet felírtak neki (már nem tudja mi volt a neve) és hogy csepegtessen bele. 2 hét után elmúlt, de az első vizsgálaton mondták, hogy ha nem múlik el, akkor egy apró tűvel meg bökik. Kérem segítsen ebben nekem, hogy mi ez az elváltozás a szememen. Mi a teendő vele, van-e esetleg valami kenőcs, csepp rá amit használhatnék? Válaszát várom és előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Horváth Attila

Dr. Papp Júlia válasza hólyag a szemen témában

Tisztelt kérdező! Pusztán a leírásra támaszkodva kötőhártya cystára gondolok elsőként. Apró kerek, szabályos kis gömb, víztiszta folyadékkal a belsejében, mely hol több hol kevesebb. Az elváltozás környezete jellegzetesen békés, gyulladás mentes. Aki allergiás megbetegedésere hajlamos azok körében gyakoribb az előfordulás. A gyulladás csökkentő szemcseppek esetleg csökkenthetik a méretét, de valóban, ha nem szűnik meg és zavaró, akkor a cysta megnyitása javasolt. A pontos diagnózis miatt, viszont feltétlenül keressen fel egy szemészeti szakrendelést, ahol a műszeres vizsgálattal egyértelműen megállapítható az elváltozás jellege.

Kérdés: 2011. április 04., 08:59 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 09:58
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látászavar
Tisztelt Doktorúr! Több, mint 10 éve vagyok rövidlátó, asztigmiával. Szörnyű látászavarom van, már több, mint fél éve. Az egyébként tiszta...
Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Torz látás
Üvegtesti homályok
állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...