Nystagmus és kontaktlencse

Tisztelt Webbeteg, születésem óta horizontális nystagmusban szenvedek. Mint utána olvastam, ez a betegség nem gyógyítható, de kérem cáfoljon meg ha nem így lenne.:) Rendszeresen sportolok (extrém sportok, mountain bike) , és ebben nagyon régóta zavar a szemüveg. Szeretném kipróbálni a kontaktlencsét, de nem tudom hogy a nystagmus mellett ez javasolt-e. A szemeim gyakran könnyesednek, tehát a száraz szem esete nem áll fenn, ennek ellenére sem vagyok benne biztos, hogy viselhetem. Kérem szíves válaszát ezzel kapcsolatban.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza Nystagmus és kontaktlencse témában

Tisztelt kérdező! " A puding próbája az evés". Önmagában a nystagmus nem jelent abszolút kontraindikációt a kontaktlencse illesztést illetően. Nagyon nagy különbségek lehetnek a nysstagmus intenzitása stb. tekintetében a páciensek között.

Érdemes lenne a kontaktlencse illesztésben járatos szemész szakorvos segítségét kérni a kontaktlencse illesztésében. A nehezített fixálás miatt nagyobb türelem szükséges a műszeres lemérésekhez és a kontaktlencse behelyezéséhez valamint eltávolításához. Kitartást és sok sikert kívánok a kontaktlencséhez (és az izgalmas sportágakhoz) .

Kérdés: 2011. január 20., 16:16; Megválaszolva: 2011. január 21., 22:23
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok