Látászavar

Tisztelt Doktornő! Már többször előfordolt, hogy ha a szememet erősebb fény éri (autó reflektor, fehér fal), akkor egy ponton nem látok, majd ez a pont tágulni kezd, és vibrálva kőrkörösen egy idő után eltűnik a látómezőmből. Mi lehet az oka, és mivel lehet megelőzni ennek előfordulását? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a látás témában

Tisztelt kérdező! A színes fényfolt, gyűrű észlelése előfordulhat zöldhályog betegségben, migrénes jellegű fejfájás kíséretében, kezdődő szemlencsehomály miatt, esetleg ideghártya eltérések (keringési zavar, toxikus anyagok, gyógyszerek stb.) mellett is. A pontos ok kiderítéséhez feltétlenül szükség van műszeres szemész szakorvosi vizsgálatra. Az ok ismerete alapján lehet további teendőt (pl. neurológiai kivizsgálás), kezelést javasolni.

Kérdés: 2010. szeptember 12., 10:50; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 09:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?