Üvegtesti homály rendbejöhet?

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Korábban volt nekem egy kérdésem: "A következő problémával fordulnék önhöz. Mostanában ha fehér, vagy világos felületet nézek, és kicsit "rákoncentrálok" akkor átlátszó cikázó pontokat látok mintha rengeteg muslica lenne. Láttam már ilyet máskor is mikor az eget néztem, de most mintha állandóan lenne. Amit tudni kell a szememről: Kb 15 éve látok üvegtesti homályokat, ami az utóbbi 3 hónapban megszaporodott (mind 2 szememben). Emiatt többször voltam szemészeten, sőt még ultrahangot is csináltak, ami megállapította, hogy hátsó üvegtesti levállás nincs. Írtak fel nekem Rutascorbint 3x2 naponta, amitől valamivel kevésbé látom a homályokat, nem olyan élesek, és kontúrosak. Olyan mintha a szemem fókusza egy kicsit arrébb lenne, gondolom ez az érösszehúzó hatás miatt lehet. A rutascorbint szedhetem így évekig(3x2 naponta)? Nem lehet hogy az okoz ilyen cikázós pontokat? Villámlásokat nem látok. Még annyi lenne, hogy hogyan lehetne lelassítani ezt a homály folyamatot? A mai napig nem értem, hogy mitől lett ilyen sok hirtelen a szemben, mikor 15 évig szinte stagnált. Már csak abban reménykedem, hogy ez megint így marad jó sok évig, és nem változik rossz irányban.Válaszát előre is köszönöm." Szóval vannak ezek a homályaim, és némi nemű kutakodás után rátaláltam, hogy a szem 99%-a víz, a maradék 1% pedig kollagén rost, és hyaluronsav.Na már most ha ebből indulunk ki, hogy nekem ezzel van problémám, akkor elképzelhető-e hogyha ezt a szert szedném, akkor pozitív változás állna be? http://apoteka.hu/component/virtuemart Ez egy kollagént, és hyaluronsavat tartalmazó készítmény. Elképzelhető, hogy segítene a szoveteket visszaállítani normál állapotukba? Egyszerűen nem tudom megszokni a rengeteg homályt..... Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza a üvegtest témában

Tisztelt kérdező! A szerveztünk "öregedése" nem egyenletes folyamat, hirtelen amikor immunrendszerünk kimerül, stresszes időszakot vagy súlyosabb betegséget követően hirtelen nagyot léphetünk az öregedés útján. A szervezet energia tartalékait, a rostok megújulását kell vitaminokkal stb. támogatni. Ugyanakkor idő kell a regenerációhoz, idő kell a folyamat lelassulásához. Sajnos azzal is tisztában kell lenni, hogy a szervezetben minden korábbi behatás nyomot hagy, nem tűnik el nyomtalanul.

Kérdés: 2010. augusztus 13., 23:19; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 20:35
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?