Üvegtest

Tisztelt Dotktornő! Már több éve történt velem, hogy a látóterembe úszó folt, majd foltok jelentek meg. Utólag kiderült, hogy az üvegtestben történhetett valami ami miatt ezek a foltok megjelentek. Az orvos azt mondta, hogy nem túl komoly és egy idő után felszívódik. Ez történt kb. 6 éve, és azóta semmi változás nem történt, sőt több folt is van ami már kifejezetten zavaró a látásban. Azt szeretném tudni, hogy létezik-e mód arra, hogy a foltokat eltávolítsák, akár csak egy részét. Még csak 33 éves vagyok, ráadásul az egyik (jobb) szememre tompalátó. Mit javasol, mit tegyek? Válaszát köszönettel: Attila

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza üvegtest témában

Tisztelt kérdező!

Az Ön által említett probléma nagyon gyakori - az üvegtesti tér kollagén szerkezetének átépülésével, "öregedésével" jár együtt. Sajnos csak nagyon komoly, a szervezetet megterhelő műtéttel lenne lehetséges, ami után is visszatérhetnek a homályok. Ezért a műtétet nagyon alaposan kell mérlegelni - kockázat előny alapján.

A gravitációban lehet bízni, hogy leülepednek az "összetört kötegek" és így kikerülnek a látópályából. Nagyon sok folyadék fogyasztás, vitamin (főleg A és C vit.) és nyomelem pótlás. Először ezt kellene megpróbálni. Érdemes ultrahanggal követni a homályok mennyiségét, és csak ezt követően mérlegelni a műtétet.Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész

Dr. Papp Júlia, szemész
Kérdés: 2009. július 29., 09:50; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Retina - üvegtest
Tisztelt Doktor Úr! Betegségem tavaly nyáron kezdődött, tudni kell rólam, hogy gyerekkori baleset miatt csak egy szememre látok.mononucleola...
Üvegtest összeesés
Mind a két szememen üvegtest összeesést diagnosztizáltak. A korom még nem indokolja ezt a degenerációt. Mi lehet az ok és mit kell tennem? + 6 a...
Üvegtesti homály rendbejöhet?
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Korábban volt nekem egy kérdésem: "A következő problémával fordulnék önhöz. Mostanában ha fehér, vagy világos...
Szem és szemkörnyéki érzékenység
Üdvözletem voltam egy másik szemésznél alaposan megvizsgált és kiderült hogy kötőhártya gyulladásom van. Továbbá a doktornő azt állapította...
Öregszeműség;
Tisztelt Doktor Úr! 49 éves férfi vagyok és a látásomon az öregszeműség tüneteit észlelem. Kérdéseim: - Elegendő-e, ha egy Optikai...