Mi lehet a baj? "Szikrázik a szemem" és ájulás környékez

Tisztelt doktor úr/ doktornő! Körülbelül két-három hete vettem észre, hogy reggelente legtöbbször, de néha később is"szikrázik a szemem" és ájulás környékez az erős színektől.Ezt ráfogtam arra, hogy nem reggeliztem, de ha eszek is a mai napig előfordul. A vérnyomásom is, ami mindig 120/80 volt, 143/92-re ment fel.Gyakran van továbbá alhasi görcsöm is és folyásom, amire eddig az orvosok azt mondták, semmi betegséget nem tudnak "ráfogni", ez egy szimpla gyulladás, ami bennem van, szokjam meg.Tudom, furcsán hangzik, hogy orvos iylet mond, de megtörtént. Mindezt azután, hogy teletömködtek többféle gyógyszerrel.Nagymamámról nemrég derült ki hogy áttétes rákos(mell, bőr, mellnyálkahártya és tüdő) , innentől kezdve rettegek attól, hogy én si az leszek.27-ére van időpontom a nőgyógyásznál, de addig is gócsak idegesítem magam előre. Mi lehet a baj? Örülnék, ha tudna valami megnyugtató választ adni a kéválaszt adni a kérdésemre.Előre is köszönöm.

Dr. Papp Júlia válasza szikralátás témában

Tisztelt kérdező! A jelentkező panaszok hátterének feltérképezését több ponton kell elkezdeni: első lépésben szemészeti, majd belgyógyászati kivizsgálás (főleg a vérnyomás értéke miatt) , ezt követően esetleg neurológiai (migrénes jellegű fejfájás pl.) kivizsgálás javasolt. Emellett jó lenne ellenőrizni a hormonszinteket és ha szükséges esetleg valamilyen képalkotó vizsgálatot elvégeztetni pl. koponya MRI, amivel kideríthető lenne, hogy van-e hormontermelő elváltozás a szervezetben.

Kérdés: 2010. augusztus 11., 19:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 23:16
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemprobléma
Tisztelt Doktornő! Egy éve volt szürkehályog műtétem a bal szememen. Nyáron volt egy olyan "történésem" hogy hirtelen villogni kezdett és...
Foltos villódzás
Tisztelt Doktorno! irorszagban elek. karacsony elott volt egy influenzajarvany, persze en is elkaptam. Tunetek: magas laz, izom es izuleti fajdalom...
Homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 4-5 napja kezdődött, amikor a napon fehérrel festettem a kerítést. Egyből ezután jöttek ki a tüneteim, nem telt el...
Zoldhalyog
Tisztelt Doktor Úr! 6 éve lett lézeres szemütétem egy egyszer mert a doktor nő 28 as szemnyomast amit azóta csepegtetek és 14 re levitte az...
Szaruhártya hegesedés
Tisztelt Doktor Úr! Németországban élek életvitelszerűen. Egyik alkalommal erős fertőzés ütötte fel a fejét a bal szememen, melyre először az...