• látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő!

        A problémám a következő lenne. Kb. egy hónapja már mindkét szememben a perifériás látótérben van egy kieső folt, nem látok ott semmit. elmentem szemészhez, a legapróbb betűket is el tudtam olvasni. a szemfenékvizsgálatkor volt annyi probléma:a papilla nosalis határa elmosódott mindkét szemben.ideggyógyászhoz elmentem nem talált semmi kórosat. ct-re is elmentem ott sem találtak semmi kórosat. viszont a foltok még mindig megvannak. hozzá tartozik hogy 10 éve migrénes beteg vagyok, ami az időjárásváltozásra a stresszre és a menstuációmkor szokott előjönni. nagyon ideges vagyok már, féltem a szemem világát, félek hogy megvakulok. Hova induljak tovább? Segítségét köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a látótérkiesés témában

        Tisztelt kérdező! Megnyugatató, hogy neurológiailag rendben és a látáséleséggel sincs problélma, tökéletesen végigolvasta a táblát. Ugyanakkor a periférián észlelt kiesés a látótérben legtökéletesebben a számítógépes látótér vizsgálattal lenne felderíthető. Érdemes lenne elvégeztetni ezt a vizsgálatot, szemnyomás méréssel kiegészítve. Az eredménytől függően lehet szemcseppel vagy keringésjavítóval javítani az ideghártya ellátottságát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-23 08:29:20; Megválaszolva: 2010. február 23., 08:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: