• Vörös látás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Papp Júlia!

        Az unokatestvérem most 20 éves. A bal szemét gyermek korában megműtötték kancsalsága miatt, de azóta sem tökéletes. Egy ideje azzal a szemével mindent vörösnek lát! Ön szerint mi okozhatja ezt a betegséget? Lehet rajta segíteni?

        Várom válaszát!

        Tisztelettel: bzsolti

        WEBBeteg szakértő válasza a vöröslátás témában

        Tisztelt kérdező!


        A környezet vörösebb árnyalatban észlelésének hátterében leggyakrabban az optikai tengelybe, a fény útjába kerülő "színszűrő" állhat. A lencsében jelentkezhet homály, az üvegtestben - esetleg bevérzés stb. Ritkán a látóidegfő és az ideghártya elváltozásai is okozhatnak színérzékelési zavart. Mindenképpen szemészeti vizsgálat lenne javasolt. Kiegészítve a színlátás műszeres vizsgálatával is! (Anomaloscop a műszer neve.) Segítségével a két szem közötti színészlelés különbségét pontosan lehet detektálni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Papp Júlia, szemész


        Dr. Papp Júlia, szemész
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 14:47:44; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!