Látás(3D-ben)

Kedves Doktor Nő/Úr!

A hét végén moziban voltam, ahol egy háromdimenziós mozifilmet néztünk meg. Sajnos nem élvezhettem, ugyanis nem láttam semmit a három dimenzióból. Mi ennek az oka? Szemüveges vagyok 3 éves korom óta, van jogosítványom is. Nem jelent ez számomra hátrányt a vezetésben?

Köszönöm a válaszát: Tünde

 

 

WEBBeteg Szakértő válasza 3D látás témában

Tisztelt kérdező! 6-7 éves korra alakul ki az ember azon képessége, hogy a két szem felől az agyba érkező különböző képeket összehangolja és a tapasztalata szerint térbeli érzetként élje meg. Aki gyermekkora óta kancsalít, vagy gyengén lát, viszonylag erős szemüveget visel nem sajátítja el ezt a képességet. Ugyanakkor ép a látótere és a tapasztalatból megtanulja a tárgyak térbeli helyzetét. Tehát gyakorlatilag nem jelent hátrányt a vezetésben. A 3D-s technikával készült filmeket, képeket néha még az egyébként ép térlátású egyének közül sem látja mindenki. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2011. szeptember 27.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...