Szemhéjárpa

Tisztelt DR! A szememről a gyulladás lement, de az árpa a szemhéjon belül betokosodott. (Toborex csepp, Tetran kenöcs) Egyszer már kifakasztották kb.1 hónap telt el azóta. Javasolna -e műtétet vagy ez elmúlhat? Tisztelettel: M

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szemárpa témában

Tisztelt kérdező!

Ennyi idő elteltével, ha már letokolódott az árpa magától nem fog megnyílni. Ha nem okoz panaszokat, és nem lángol fel akkor lehet még várni a műtéti kifakasztással, tisztítással. Ha az enyhe irritáció fennáll, esetleg időnként beduzzad akkor érdemes még az ünnepek előtt túl lenni a műtéten. Az alapos kitisztítás után ritkán szokott visszatérni.

Tisztelettel:

Dr. Papp Júlia szemész

Kérdés: 2008. december 10., 15:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:05
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Árpa már egy éve.
Kedves Doktornő! A problémám tavaly áprilisban kezdődött. Műtéttel eltávolítottak 2db betokosodott árpát a külső szemhéjamról, varratszedés...
Ez a bogyó a szememen 3.
Elmentem háziorvosomhoz, mert megis betegedtem, és megmutattam neki a szememet, megnézte és azt mondta hogy ezzel nemkell foglalkozni. Nem nagy csomó...
Mi lehet ez a csomó a szememen? 2.
Tiszteletem, köszönöm válaszát. Úristen, én félek. De javult, mert mondom eleinte fájt mikor megnyomtam, és 2 napja pedig már nem fáj. Akkor az...
Szemárpa
Szeretném megkérdezni Önöktől, hogy külső szemárpa esetén, mikor a szemhéjon található egy kis dudor, ami alig észrevehető, milyen módszerek...