• Ködlátás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kérdésem, mi okozhatja azt a jelenséget, hogy néhány esetben általában délutáni/esti napszakban köd vagy füst jelenséget vélek látni ,amelyről a mellettem lévők határozottan állítják:nincs ott, ez pedig arra utal a szemidegek csapnak be? vagy esetleg a szem valamilyen betegsége lehet,mert egyébbként jól látok, bár 2,6 os olvasószemüveget használok .Válaszukat előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ködlátás témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírt tünetek viszonylag általánosak. Fontos odafigyelni a körülményekre: szükséges távolra is szemüveg vagy csak olvasáshoz? Viseli-e folyamatosan, amikor szükséges? Száraz-e a szeme? Ismert-e kezdődő finom szemlencse homály? A ködlátás rossz megvilágítás vagy ellenkezőleg a túl erős mesterséges fény váltja ki? Magától tisztul-e fel, vagy sűrű pislogás hatására? A két szem előtt azonos a sűrűsége a ködnek? A ködfátyol homogén vagy jellegzetes mintája van? A panaszok hátterében száraz szem, szürkehályog, szemhéjszél gyulladás, ideghártya keringési zavara, vérnyomás ingadozás stb...... tehát nagyon sokféle betegség állhat.

        Tisztelettel:

        Dr. Papp Júlia szemész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-01 15:51:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés