Szemhéj remegés

Tiszteletem. Hetek óta remeg a szemhéjam. Ez nagyjából 3 hete kezdődött. Viszont most már zavaró mértékben jelentkezik, és nem tudom mikor érdemes ezzel orvoshoz fordulni. Mármint nem akar vicc tárgya lenni, ez csak szemhéj remegés, nem kapok rohamokat, de tényleg nagyon zavaró. Fáradtság nem lehet, hiszen könnyű fizikai munkát végzek, nem is monoton, de nem rohanok reggeltől-estig. Mindennap ugyan akkor fekszem (Pontosan este 9kor, kb 9: 30-10: 00 körül már alszom), és ugyan akkor kelek, reggel 6: 30kor. Mindennap, hétvégéken 30-60 percet adok magamnak az ágyban pihenni, olvasok (vagyis olvastam), híreket nézek, relaxálok. Viszont most már alu-felül tikkelek, és közben a látásom is homályos lesz, ami aggasztó. A szemem nem fáj, de, mintha nyomást éreznék hátulról, de ez amolyan jön-megy érzés.

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemhéj remegés témában

Kedves Uram! A szemhéj remegés hátterében az esetek döntő többségében kimerültség, stressz áll. A tüneteket magyarázhatja magnézium hiány is. Érdekes, hogy ezekben az esetekben általában a szemhéjremegés jelenik meg először, de előfordul a test többi részén is hasonló panasz. Jelentős szemészeti "károsodást" nem okoz, de valóban kellemetlen. Kérem, hogy olvasson utána a lehetséges "terápiás javaslatoknak." Üdvözlettel,

Megválaszolva: 2024. május 20.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Szemhéj remegés
Tisztelt Dokotnő / úr! 31 éves szellemi tevékenységet végző férfi vagyok. A munkám elég sok stresszel jár nap, mint nap. Néhány hónapja olyan visszatérő...
Kancsalság ellenes műtét után
Tisztelt Doktor Úr! strabismus divergens elleni műtéten estem át. Beavatkozás: Retropositio m. rect. ext. 9mm l.u. Arról szeretnék érdeklődni, hogy a műtétet...
Torz látás retinaműtét után
Tisztelt Doktor úr! Véleményét szeretném kérni a következőben: Bal szemem: lágy kontaktlencse viselése mellett korrigált szem (-0,25D, -1,75 kontaklencse)...
Pupillaméretben különbség
Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy hónappal ezelőtt vettem észre, a fürdőszobában, hogy a jobb pupillám kicsit nagyobb a balnál. Ez csak bizonyos fényviszonyok...
Heveny kötőhártya gyulladás
Tisztelt Doktor úr! A mai napon heveny kötőhártya gyulladást állapítottak meg nálam. A doktor úr nem tudja biztosan, hogy bakteriális, vagy allergiás...
Szürkehályog műtét téves lencse...
Kedves Doktor úr! Szurkehalyog műtéten estem át, a megbeszélt és kifizetett lux smart lencse (nyújtott fókuszu) helyett tévesen lux good (monofocalis)...