Visszatérő gyulladás

Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt kezdődött a probléma: viszketni, váladékozni kezdett az egyik (bal) szemem. Előtte társasági eseményeken vettem részt, talán ott fertőződhettem meg. Szemészorvos Ducressa szemcseppet írt fel, ezt egy hétig alkalmaztam, és meg is szűntek a tünetek. Eltelt bő két hét tünetek nélkül, majd újra érezni kezdtem a viszketést, észleltem enyhe váladékozást. Arra gondoltam, hogy a szemceruzámra átvihettem a fertőzést, mivel mindkét alkalommal használtam, mielőtt megjelentek a tünetek, ezért kidobtam. Mivel maradt még a szemcseppből, alkalmaztam pár napig. Megszűntek a tünetek, de kis idő múlta újrakezdődtek. Mindig ugyanazon a szemen. Ami még talán fontos, hogy amikor reggel úgy ébredek, hogy váladékos a szemem, gyakran az orrom is be van dugulva azon az oldalon. Természetesen megyek újabb vizsgálatra, de addig is szeretném tudni, hogy ezek a tünetek utalhatnak-e valamilyen komolyabb betegségre, illetve mit tehetnék még a kiújulás, visszafertőződés (?) elkerüléséért. Előre is köszönöm!

Dr. Cserháti Zoltán válasza szemfelszíni gyulladás témában

Kedves Hölgyem!

A panaszokat olvasva arra gondolnék, hogy visszatérő, esetleg ún. szubakut vagy krónikus szemfelszíni gyulladás állhat a háttérben. Mindenképpen oda menjen vissza, ahol korábban volt, hogy lássa a Kolléga a változást, az újkeletű panaszokat. Hosszabb távon lehetséges, hogy tartsóítószermentes műkönnyet érdemes használni, rövid távon pedig szteroid szemcseppet/kenőcsöt. Komolyabb betegség alatt nem tudom mit ért, azonban mindenképpen kezelhető problémával állunk szemben véleményem szerint. A környezeti (smink, munkahely, stb.) faktorokra érdemes még figyelni, de ezt megbeszélheti a Kollégával is majd.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2022. október 17., 10:46; Megválaszolva: 2022. október 19., 12:20

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...
Binokuláris látás/térlátás...
Üdvözlöm! 26 éves férfi vagyok, gyermekkoromban kancsalságra műtöttek, tompalátás miatt sokáig ragasztani kellett a szemem, esztétikailag rendben...
Piros szemek ami hónapok óta fennáll...
Tisztelt Doktor Úr! ~2 hónappal ezelőtt magas vérnyomással diagnosztizáltak ami nagyjából 1 hét után elmúlt miután béta blokkolót szedtem...
Üvegtesti homályok
Tisztelt Doktor úr! 41 éves nő vagyok. 1 héttel ezelőtt minden előzmény nélkül egyik pillanatról a másikra fekete úszkáló foltot láttam a bal...
Gyermek kötőhártya gyulladás
Tisztelt Dr.Úr! Decemberben az ünnepek alatt az egész család felső légúti vírusos megbetegedésen esett át. Kisfiamnak aki 5 éves mindkét...