Lüktető villogas a szemben

Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy hónapja erős tompa ütést kapott a bal szemem jobb oldala. Emiatt kialakult másodlagos zöldhályog és 1.5PD-nyi subretinalis vérzés a papilla mellett. A szemnyomás már szemcseppekkel kontrollálható. Körülbelül 3 napja esténként amikor lefekszem és becsukom a szemem egy vollogo folt jelenik meg a balszemem bal sarkában. Nem tudom mi tevő legyek nappal semmi probléma a szememmel. Olvastam hogy ez a retina elválás tünete lehet de semmilyen más tünetet nem tapasztaltam. Látás romlást nem érzékeltem látótér kiesést sem vettem észre. A villogás a szív dobogáshoz hasonló lassan megjelenik aztán el is tűnik és ez folyamatos és csak este jelentkezik. Nappal amikor lefekszem akkor nem jelentkezik csak teljesen sötétben. Első este egy négyszög alakú folt volt második este már egy kerek szélű folt volt tegnap este pedig egy ívelt villamszerű forma volt. A vérzés meg nem szivodott fel teljesen és véletlen a hét elején emeltem egy nagyobb súlyt. Aznap este még nem történt ilyen jelenség majd csak 2 nappal később. Ez lehet összefügésben a villogással vagy esetleg más oka lehet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza tompa sérülés, vérzés, retina témában

Kedves Uram!

A panaszait olvasva az első gondolatom az volt, hogy a subretinalis vérzés "szívódik fel", ez okozhatja a panaszokat. A súlyemelés hatására azonban az is előfordulhat, hogy újabb vérzés, esetleg határhártya leválás alakult ki, mely ugyancsak magyarázhatja a panaszokat. Kérem, hogy keresse fel azt a szemész kollégát, aki először látta/vizsgálta Önt és a kezelést elindíotta. Mivel nincs látótérkiesése, látásromlása nem gondolnék retinaleválásra, de azt tudnia kell, hogy a tompa sérüléseket követő egy héten belül is kialakulhatnak olyan eltérések (pl. oedema, vérzés, stb.) , amik okozhatják ezeket a panaszokat.

Remélem segítettem,

Kérdés: 2021. január 16., 10:59; Megválaszolva: 2021. január 16., 18:31
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok