Karcos szemüveg

Tisztelt doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy tegnap a macskám vegig karcolta a szemüvegem a körmeivel.. Maga a karc ha felveszem a szemuveget úgy erzékelem nem látszik, illetve csak erős napfény vagy vakufényre “jön elő” ugyis csak bizonyos szögben, a kérdésem az lenne,hogy ez ronthatja a làtásomat? Később műtétet szeretnék, -4,25;-3,5 cilinder es legutóbb tágítva mertek +1,25;+1,50-et! Új szemüveg csináltatására csak 3 hét múlva lesz alkalmam, addig ez marad. Várom mihamarabbi válaszàt. Tisztelettel Zoltán!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a szemüveg, karcolás témában

Kedves Uram! Ilyen esetben mindenképpen javasolt kicserélni a lencsét, hiszen bármilyen karc, sérülés következtében "megtörhet a szembe jutó fény", és akár azt is okozhatja, hogy nem megfelelő élességű kép vetül a retinára. Nem azt mondom, hogy emiatt jelentősen leromlik az ember látóélessége, de tulajdonképpen egy állandó "karcolás" nehezíti az éleslátást. Említette, hogy műtétet szeretne, gondolom lézeres látásjavító műtétet. Amennyiben ezt a közeljövőben szeretné, akkor értelemszerűen nem érdemes erre a "rövid" időre új szemüveglencsét csináltatni, főleg, ha nem okoz panaszokat. (Az Ön által említett dioptriák sajnos nem voltak érthetőek a számomra, ezekre most nem reagálok, de jelen kérdéskörben nem tartom relevánsnak.) Remélem segítettem,

Kérdés: 2020. december 29., 11:29; Megválaszolva: 2020. december 29., 18:32
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?
Van okom ettől tartani?