szemészeti kérdes

Jó Napot Kívánok , volltam szemészeten szakrendelésen mert szemüveges vagyok máár több mint 10 éve már most alaposan kivizsgállt főorvos nő itt engem . Miopya H5210 bno kod , H5220 bno kod Astigmatizmus , R51HO Fejfájás diagnoziom van . Azt szeretném kérdezni hogy elküld engem a kórázba a szemészeti anbulanciara osztályra mert ott csinálnak egy Javasolt automata lt vizsgálat mondta reméli sikerüll megcsinállni a vizsgálatott , felmerüllt bennem hogy miert mondja igy fáj e a vizsgálat ? mit vizsgálnak vele evvel a vizsgálattal ?? mire készüljek kb ? meddid tart a vizsgálat hogy fog zajlani ? aggódom parás vok (a szemnyomásnál is amikor viz spricolt a szemembe alig tudták megcsinállni :( . Köszönöm szépen , szíves válaszát !!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a látótér, látáspanasz témában

Kedves Uram! A doktornő azért mondta ezt, mert a látótér vizsgálat sok esetben nem sikerül olyan "jól" elsőre. A vizsgálat nem fájdalmas. A vizsgálat menete a következő: az egyik szemet letakarják, majd az állat meg kell támasztani egy tartón, a homlokot egy pántnak támasztani és egyenesen előre kell nézni. Ez a legfontosabb, hogy csak középre, egyenesen előre kell nézni a vizsgálat teljes ideje alatt. Eközben mindenhol, össze-vissza, különböző fényereje pontok gyulladnak ki, és ha az ember ezt látja, akkor jelezni kell egy gombbal. Ezért hívják látótér vizsgálatnak, mert a látóteret vizsgálja, külön-külön szemmel. Ez különböző betegségekben mutathat eltéréseket, hogy miért kéri ezt a kezelőorvos, azt vele kell megbeszélni. A vizsgálat azonban nem mindig sikerül tökéletesen elsőre: sokan nem jeleznek akkor, amikor látják a fényt, vagy akkor is jeleznek, ha nem látják, félrenéznek, nem értik a feladatot, izgulnak, stb. Ezért általánosságban elmondható, hogy 2 év alatt kb. 6 vizsgálat szükséges ahhoz, hogy egy betegség progresszióját (súlyosbodását) meg lehessen ítélni. (A szemnyomásmérés során nem vizet, hanem levegőt "fújnak" a szemre, aminek segítségével meg lehet állapítani a szemnyomást.) Remélem segítettem!

Kérdés: 2020. december 04., 17:11; Megválaszolva: 2020. december 05., 10:50
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?