• Jégárpa műtét utáni gyógyulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktor Úr. Az lenne a kérdésem , hogy 10.15-én volt egy ambuláns jégárpa eltávolításom a bal alsó szemhéjamnál . A műtét után le volt kötve egész estig majd a doktornő kérésére a kötést le vettem róla és a felírt Tobradex szemcseppet használtam . Naponta 3*1 csepp lett felírva és csak panasz esetén kell visszamenni kontrollra. A cseppeket az érintett területen alkalmazom . Egy kicsit viszont meg vagyok ijedve mert a szemem alul ugyan úgy duzzadt és elkezdett zöldülni is . Fájdalmat is érzek de csak minimálisan a műtét környékén. Ez normális hogy meg van duzzadva ? A pici csomót amit kiszedtek azt nem érzem de ugyan úgy látszik. Kell valamit ön szerint csinálni ? Jegelés , borogatás stb ? A Septhosyl kenőcsre allergiás vagyok így azt nem használom .Reggelente a mellékelt képen sokkal jobban be van duzzadva . A levegőn voltam kint természetesen napszemüvegbe . Óvatosan fürdésnél csak felületesen mosom meg a legkisebb nyomásnak kitéve. Várom válaszát. Köszönettel Ottó.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a árpa, műtét, szemhéj témában

        Kedves Uram! Minden árpa műtét után legalább 2-3 hétig kell használni antibiotikum/szteorid tartalmú kenőcsöt. (Természetesen a kollégák között is vannak különbségek, vannak, akik vagy csak antibiotikumot, vagy antibiotikum+szteroid tartalmú cseppet és/vagy kenőcsöt használnak, igazság szerint ez attól függ, hogy milyen típusú volt az árpa.) A műtétet követően teljesen természetes (a páciens kisebb örömére), hogy néhány napig/hétig még duzzadt, vörös a szemhéja. Amennyiben 2 hét eltelte után is fennállnak a panaszai érdemes ugyanoda visszamenni, esetleg terápiát váltani. A Septosyl-t és kevésbé szeretem, száraz jegelés lehet max. napi 2x10 percig. Mosakodni lehet, bő meleg vízzel a környéket is, óvatosan min. masszírozni is, hogy ha maradt volna bent egy kis váladék, akkor az "kijöjjön", de ezt sem kell erőltetni. Remélem segítettem!


        Kérdés: 2020. október 18., 14:06; Megválaszolva: 2020. október 18., 16:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: