Bal szememre homályosan látok mivel lehet kezelni? Kismama vagyok

Az elmúlt 2,5 hónapban vettem észre hogy a bal szememre homályosan látok.A szemészeten azt állapították meg hogy Szemfenék: (indirekt is) éles határú, ép látóidegfő,szűkebb,kanyargós arteriolák,perimac. és maculatáji oedema. Nem írtak fel semmilyen cseppet,gyógyszert,arra hivatkozva hogy 26 hetes kismama vagyok. A kérdésem hogy ez a diagnózis megállapítása mellett nincs kezelve akkor mi történik/történhet? 2 szemész Főorvos azt mondta hormonális probléma majd elfog múlni úgyis.Ön szerint is így van? Menjek más orvoshoz,aki komolyabban veszi a dolgot? Válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a terhesség, látásromlás, retina, ödéma témában

Kedves Hölgyem! A leírása alapján nagyon nehéz adekvát, konkrét, teljes körű választ adni, mivel nem írta le, hogy történt-e más vizsgálat, a homályos látáson kívül van-e egyéb általános betegsége (pl. cukorbetegség), illetve, hogy visszarendelték-e kontrollra. Történt-e macula OCT vizsgálat, mely a szem ideghártyájának (retina) a 10 rétegéről készít nagyfelbontású képeket és segít pontosítani a szemfenéken lévő oedema okát. A maculatáji és az a körüli öédéma (vizenyő) rontja valószínűleg a látását. A leletben leírták még, hogy az erek szűkebbek és kanyargósabbak, ami terhességben előfordul, az ingadozó vérnyomás magyarázhatja mindezt (pl. terhesség toxemia során a magas vérnyomás komolyabb problémát is okozhat) Az alábbiakban kicsit bővebben írnék arról, hogy terhesség során milyen speciális szemfenéki problémákra kell odafigyelni. A retinopathia gravidarum a terhességi toxémia következtében létrejött szemfenéki elváltozások összessége, melyben előfordulnak a látásélesség csökkenése, az arteriolák beszűkülése, egyéb szemfenéki elváltozások (pl. vérzések) valamint szemfenéki ödéma. Ilyen esetekben szoros szemészeti és szülészeti kontroll javasolt, szükség szerinti kezelésekkel. (Erről nem írnék bővebben, mivel nagyon kis szeletét látom az Ön általános állapotának). A toxémia gyógyulása után az esetek többségében a látás visszatér. Semmiképpen sem szabad megijedni, hiszen azzal nem segít, hanem árt magának. Mindezek nem azt jelentik, hogy Önnek ez a problémája, de mindenképpen javasolnám egy nagyobb állami centrumban való szemészeti vizsgálatot, természetesen azután, hogy mindezt jelezte a szülészorvos kollégának is! Remélem segítettem!

Kérdés: 2020. október 14., 18:39; Megválaszolva: 2020. október 17., 16:17
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Remeg egy pont a látótérben
Látótér vizsgálat
Oct vizsgàlat
Apró foltok a látótérben