• Üvegtesti homály

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Én azért írok, mert sajnos másfél hete belekeveredtem egy verekedésbe, és azóta a bal szemem legszélén bal oldalon a látótérben megjelent egy kis szürke folt, ami nem akar elmúlni. Nem vészes de zavar. A sérülések összes nyoma eltűnt már, de a szememben ez egyenlőre megmaradt, pedig kívülről már nem látszik semmi, mintha teljesen egészséges lenne. Olyan mint az üvegtesti homály, csak kicsit nagyobb és feltűnőbb és szinte állandó. Olyan mintha a szempillám lógna bele a "képbe" de ez nem így van. Beszéltem pár ismerősömmel aki küzdősportot űz, egyik azt mondja ez természetes és elmúlik/felszívódik, a másik szemészetet javasol. Próbáltam utánaolvasni de pontosan ilyen problémáról nem találtam semmit. Az lenne a kérdésem hogy türelmesen várjak még mert elmúlik, vagy keressek egy szemészetet minél hamarabb? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a tompa trauma, látásprobléma, ideghártya témában

        Kedves Uram! Az Ön által említett esetben (tompa trauma) mindenképpen javasolt azonnal pupillatágításban szemfenék vizsgálat, esetleg UH vizsgálat is! Tekintettel a leírt tüneteire ezt mihamarabb meg kell vizsgálni a szem ideghártyáját (retina), hiszen előfordulnak ilyen esetekben perifériás szakadások, esetleg ideghártyaleválás is. Sok esetben azonban nem látható komolyabb probléma, esetleg a hátsó üvegtesti határhártya vált le, amelyről a Webbeteg oldalán is tájékozódhat bővebben. Kérem, hogy mihamarabb keressen fel egy szemészeti szakrendelést! Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. szeptember 28., 07:28; Megválaszolva: 2020. október 07., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos