• Szemészeti lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktorúr! 17 éves vagyok, és mostanában elkezdett fájni a szemem, és az alatta lévő csontok, az arcüregemnél, és a halántékomnál. Nagyon megijedtem, arra is gondoltam, hogy magas a szemnyomásom. Mert sokszor nagyon-nagyon fáj, a mai napig. (Kb 3 napja kezdett el ennyire fájni, előtte csak diszkomfort érzésem volt a szememben) ezért elmentem a szemészetre. Azt szeretném Öntől kérni, hogy kifejtené, hogy mit jelentenek az alábbi diagnózisok, és hogy lehet-e bármi probléma a szemeimmel? RL: ép védőszervek, gyull.tünet nincs, csillogó cornea, békés elülső szegmentum, tiszta törőközegek Ta: 18 / 18 Hgmm /Oftacain

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a fájdalom, szemészeti lelet témában

        Kedves Uram! A szemészeti leleten a következők szerepelnek: RL=réslámpa, vagyis ezzel az eszközzel történt a vizsgálat. A következőkben egy negatív státusz leírása szerepel, amiben a szem elülső részét írják le. Épek a védőszervek (pl. szemhéjak), nincs gyulladásra utaló tünet, a szaruhártya és a törőközegek (pl. szemlencse) tiszta, vagyis nem látható jele azoknak a panaszoknak, amiket említett. A következőkben a szemnyomásmérés módját írják le, 18-18Hgmm a két szemen, ez az érték elfogadható. Amennyiben nem szűnnek panaszai, javasolnék egy fül-orr-gégészeti vizsgálatot is! Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. június 11., 13:16; Megválaszolva: 2020. június 14., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: