Szem probléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 31 éves nő vagyok 2016ban egyik pillanatról a másikra üvegtesti homályokat észleltem mindkét szememben. Nagyon megijedtem,akkoriban pánikrohamaim is voltak és idegileg nagyon megterhelő időszakon mentem keresztül.El is mentem vele orvoshoz ahol pupillatágításnál réslámpás vizsgálattal mindent rendben találtak.Azóta sajnos egyre csak gyarapszik a számuk,és mintha kisebb lenne mindkét szemem és olyan kocsonyás állagú. Utóbbi időben fekete felvillanásokat látok a bal szemem alsó sarkában,van hogy hetente egyszer fordul elő,de van hogy naponta többször is.Ha egyenesen nézek valahova mintha vibrálna azon a részen a kép,mint mikor a tvben vibrál a kép.Illetve egyre jobban zavar a fény,ha egy tárgyról visszatükröződik a napfény olyan élesen vakít,hogy a negatív képét percekig látom.Ezeken a panaszokon kívül teljesen élesen látok közelre és távolra is.Egyébként migrénes fejfájásom szokott lenni hányással és szokott fájni a szemem is mellé.Vérnyomásom,koleszterin rendben,cukorbeteg nem vagyok.Sokat idegeskedem és stresszes vagyok.Mi okozza ezt nálam,van e valami más betegség ami ezt okozza,illetve mit lehetne ez ellen tenni,talán meg kell műteni?köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a üvegtesti homályok, villanás, határhártya témában

Kedves Hölgyem! Megpróbálok mindenre kiterjedően válaszolni. Az üvegtesti úszkáló homályok gyakoribbak idősebb korban, azonban fiatal korban is előfordulnak. Ezt, az üvegtesten belül bekövetkező biokémiai változások okozzák. Ön nem tehet róla, nem tudja megszüntetni, de ahogyan a betegeimnek mondom, nagyon fontos, hogy megfelelő módon ki legyen vizsgálva (pupillatágításban, esetleg UH vizsgálat), és tájékoztatva legyen. Nincs rá kezelés, egy nagyobb műtéttel el lehet távolítani az üvegtestet, de én nem szaladnék ennyire előre, csak ha nagyon zavarja a mindennapokban. Azonban, említette, ogy több alkalommal fordult elő felvillanás, vibrálás is. Ebben az esetben azt javasolom, hogy újabb szemészeti vizsgálaton vegyen részt a területileg illetékes szemészeten, mert ilyen esetekben több dolgot is ki kell zárni. Például üvegtesti határhártya leválás (az üvegtest elválik a retinától - tehát nem retinaleválás - és "lebeg" az üvegtestben), retinaszakadás (természetesen ez kezelést is igényelhet és retinaleválást is okozhat), ill. előfordulhat az is, hogy a migrénes rohamok miatt az ún. aurát éli meg így. Végül az idegeskedő és stresszes életmód nem kedves ezeknek a panaszoknak, így fizikai kímélet és nyugodt életmód javasolt! Remélem segítettem! Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. május 08., 16:26; Megválaszolva: 2020. május 09., 21:17
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?