• TÚL ÉLES LÁTÁS?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TISZTELT dOKTOR ÚR! Következő lenne a problémám. Előzményként annyit el kell mondanom, hogy 3 éve, illetve tavaly is 3 hétre egyszer csak a semmiből szinte teljesen elment a látásom a bal szememre, 85 %ban csak kisebb nagyobb szürke köröket láttam. Naponta mentem a szemklinikára, konzultáltak, vizsgálgattak, semmi eredményre nem jutottak, a maculában láttak sok szétszóródott fehér foltot illetve valami fényvisszaverő csíkot (???)...végül mindkét alkalommal magától visszatért a látásom. Mr, labor,látótér vizsgálat, minden készült, semmi eltérés nem volt sehol. Most a problémám igazából nem ez, de nem tudom lehet e köze hozzá. Igen furcsának fog a dolog hangzani, de az elmúlt napokban egyre fáradtabb a szemem műkönny mellett is, ugyanis este egyszerűen túl élesen látok mindent, a telefonomon a fényerő szinte nulla de így is bántóan éles, a tv nézésekor a fehér háttér bántóan éles..a feliratokat a legapróbbakig el tudom olvasni, de ez a "túl erős" látás már kifárasztja a szemem és a fejem is fájdogál. Azt hozzá kell tennem hogy műtve van a szemem, 3 éve műtötték, 1 év alatt visszaromlott egy egész dioptriát így újra műtötték azóta a látásom 100%. Anno jártam a klinikán is ahol műtöttek, ők azt mondták 100% h nem a műtét következménye volt a látásvesztés.Második alkalommal csak az sztk-ba mentem a szemészetre, ők sem találtak semmit,még a vérnyomásom sem magas. Szeretném a véleményét kérni mi lehet ez a bántóan éles látás sötétedés után és mit tehetnék ellene most amikor nincsen szemészeti rendelés. Köszönöm válaszát!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a éles látás, fáradt szemek témában

        Kedves Hölgyem! Az Ön által említett látásvesztéssel kapcsolatban érdemben nyilatkozni nem tudok. Eddig nem találkoztam olyan panasszal, hogy "túl éles" valakinek a látása és ez zavarja. Említette, hogy műtötték a szemeit, gondolom lézeres látásjavító kezelés történt. Ez esetben "természetes", hogy a látását - a korábbihoz képest - jobbnak éli meg. Amire gondolok, hogy nem az élességgel van probléma, hanem a fényérzékenységgel. Ez utóbbi esetében érezheti azt, hogy a képernyő túl erősen világít, miközben inkább azzal van a probléma, hogy a szemfelszínen lévő könnyfilm minősége nem megfelelő. Mindenek előtt azt javasolom, hogy váltson tartósítószermentes műkönnyre, valamint reggel-este végezzen szemhéj toilettet, vagyis a szemhéjak higiéniájával foglalkozzon. (Ennek kérem olvasson utána.) Mivel a nap végére elfárad a szeme, javasolom, hogy napközben iktasson be szüneteket - mivel gondolom sokat ül monitor előtt is. Mindezeken felül ha továbbra is fennállnak a panaszai hívja fel kezelőorvosát (aki végezte a szemműtétet) és számoljon be neki a panaszokról. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. április 17., 11:27; Megválaszolva: 2020. április 17., 20:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: