TÚL ÉLES LÁTÁS?

TISZTELT dOKTOR ÚR! Következő lenne a problémám. Előzményként annyit el kell mondanom, hogy 3 éve, illetve tavaly is 3 hétre egyszer csak a semmiből szinte teljesen elment a látásom a bal szememre, 85 %ban csak kisebb nagyobb szürke köröket láttam. Naponta mentem a szemklinikára, konzultáltak, vizsgálgattak, semmi eredményre nem jutottak, a maculában láttak sok szétszóródott fehér foltot illetve valami fényvisszaverő csíkot (?)...végül mindkét alkalommal magától visszatért a látásom. Mr, labor,látótér vizsgálat, minden készült, semmi eltérés nem volt sehol. Most a problémám igazából nem ez, de nem tudom lehet e köze hozzá. Igen furcsának fog a dolog hangzani, de az elmúlt napokban egyre fáradtabb a szemem műkönny mellett is, ugyanis este egyszerűen túl élesen látok mindent, a telefonomon a fényerő szinte nulla de így is bántóan éles, a tv nézésekor a fehér háttér bántóan éles..a feliratokat a legapróbbakig el tudom olvasni, de ez a "túl erős" látás már kifárasztja a szemem és a fejem is fájdogál. Azt hozzá kell tennem hogy műtve van a szemem, 3 éve műtötték, 1 év alatt visszaromlott egy egész dioptriát így újra műtötték azóta a látásom 100%. Anno jártam a klinikán is ahol műtöttek, ők azt mondták 100% h nem a műtét következménye volt a látásvesztés.Második alkalommal csak az sztk-ba mentem a szemészetre, ők sem találtak semmit,még a vérnyomásom sem magas. Szeretném a véleményét kérni mi lehet ez a bántóan éles látás sötétedés után és mit tehetnék ellene most amikor nincsen szemészeti rendelés. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza éles látás, fáradt szemek témában

Kedves Hölgyem!

Az Ön által említett látásvesztéssel kapcsolatban érdemben nyilatkozni nem tudok. Eddig nem találkoztam olyan panasszal, hogy "túl éles" valakinek a látása és ez zavarja. Említette, hogy műtötték a szemeit, gondolom lézeres látásjavító kezelés történt. Ez esetben "természetes", hogy a látását - a korábbihoz képest - jobbnak éli meg. Amire gondolok, hogy nem az élességgel van probléma, hanem a fényérzékenységgel. Ez utóbbi esetében érezheti azt, hogy a képernyő túl erősen világít, miközben inkább azzal van a probléma, hogy a szemfelszínen lévő könnyfilm minősége nem megfelelő. Mindenek előtt azt javasolom, hogy váltson tartósítószermentes műkönnyre, valamint reggel-este végezzen szemhéj toilettet, vagyis a szemhéjak higiéniájával foglalkozzon. (Ennek kérem olvasson utána.) Mivel a nap végére elfárad a szeme, javasolom, hogy napközben iktasson be szüneteket - mivel gondolom sokat ül monitor előtt is. Mindezeken felül ha továbbra is fennállnak a panaszai hívja fel kezelőorvosát (aki végezte a szemműtétet) és számoljon be neki a panaszokról.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2020. április 17., 11:27; Megválaszolva: 2020. április 17., 20:29
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Dioptria kérdés
Látásromlás oka így tisztázható?
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek