• Mindkét szem egyidőben káprázása?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr Úr. A tegnapi nap folyamán történt velem, miközben számítógépeztem, mindkét szememmel olyan érzésem volt mintha a nap fénye vakítana az ablakon át. Abbahagytam a számítógépezést. A fura "érzés" nevezetesen hogy a szemeim leginkább periférikus mezeiben előjövő vakító villódzások, amolyan hullámzásszerű foltok, ami miatt a látásom is romlott, picivel később ehhez szédülés is társult. /Ha becsuktam a szemem is láttam ezeket, mint mikor erős vakuval villantanak szembe, olyan volt/ Kimentem a szabadba kicsit elfoglalni magam, és aztán valahogy elmúlt. Nem értem mi lehetett, Ön szerint érdemes lenne kivizsgálni, ha igen milyen vizsgálatokat javasolna? Előre is köszönöm.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a villámlátás, retina szakadás, üvegtesti határhártya témában

        Kedves Uram! Nagyon fontos kérdés, hogy ezek a panaszok "villámlátásszerűek" voltak-e. Ha igen, javasolt pupillatágításos szemfenékvizsgálat a területileg illetékes szemészeti szakrendelésen (lehetőleg nem ügyeleti időben) - főleg azért, mert látásromlással is járt. Ezek a panaszok előfordulnak retinaszakadás esetén vagy éppen akkor, amikor a hátsó üvegtesti határhártya leválik. (Ez nem retinaleválást jelent.) Nem kell megijedni, azonban nem szabad félvállról venni ezt a panaszt. Amennyiben nem ez van a háttérben, akkor az üvegtestben lévő úszkáló homályok is magyarázhatják panaszait. Remélem segítettem.


        Kérdés: 2020. április 17., 06:45; Megválaszolva: 2020. április 17., 20:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.