Szem betegség?

Tisztelt Dr. Úr!Augusztus óta folyamatosan viszketnek a szemeim és a jobb szemem bedagad éget viszket kiszáradá hamlik es nagyon be ráncosodik eddig havonta 1x most kB 2 hónapja pedig hetente dagad be, orr folyás tüsszögés nincs allergiára gondoltam de most már nem tudom mi lehet ez. Kaptam rá múlt hónapban floxal kenőcsöt de már az sem használ. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza a viszketés, szemhéj, hámló bőr témában

Kedves Hölgyem! A panaszok alapján több dolog jutott eszembe. Az Ön által említett panaszok jellemzőek száraz szem esetében, kérem, hogy ennek olvasson utána akár a Webbeteg oldalán. (Okok, tünetek, kezelés, stb.) Ebben a járványügyi helyzetben még a szokásosnál is többet ülünk a monitor előtt, bámuljuk a képernyőt, ritkábban pislogunk és még folytathatnánk a sort, hogy milyen káros dolgokat teszünk a szemünk ellen. A panaszai között azonban a "viszketés" szó is szerepel, ami allergiára is utalhat. Tovább nehezíti a dolgot, hogy szemhéjai beduzzadnak, ami lehet a sok dörzsöléstől is, de például egy árpa is magyarázhatja a dolgot. Mindezek mellett én a szemészeti vonal mellett megmutatnám egy bőrgyógyásznak is magam, főleg akkor, amikor fel van duzzadva és "hámlik" a bőre. Lehet, hogy ekczéma van a háttérben. Remélem segítettem!

Kérdés: 2020. április 12., 13:02; Megválaszolva: 2020. április 15., 17:01
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Begyulladt szem
Könnytő lévő pötty
Lüktető villogas a szemben
Elocom kenőcs és zöldhályog
Mennyire lehet komoly baj?