• Érdemes lenne emiatt aggódnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Már régóta (ha jól emlékszem több éve) látok egy kis szürke foltot a szemfehérjémen. Nem tudom mennyire látszik jól a képen de lényegében úgy néz ki mintha valami kis folt lenne picit beljebb a szemfehérjémben és nem tudom fontos-e de egy ér is átmegy rajta. Tudom, hogy interneten keresztül nem tudnak diagnosztizálni de maga szerint érdemes-e aggódnom emiatt? Egyéb tünetet nem tapasztaltam. Úgy vettem észre mintha nagyon picit nagyobb lenne mint volt de ebben nem vagyok egyáltalán biztos. Sajnos hajlamos vagyok túlaggódni néha a hasonló dolgokat. Válaszát Előre is Köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a szemfelszíni elváltozás témában

        Kedves Uram! Az Ön által küldött fotón nem látok durva kóros eltérést, azonban a leírtakban az szerepel, hogy egy ér is áthalad rajta. Amennyiben mégis rosszul látja és az ér "táplálja" ezt a látott elváltozást, javasolnám, hogy menjen el egy személyen vizsgálatra - biztos, ami biztos alapon. Érdemes olyan helyre menni, ahol van réslámpa fotó, így a későbbi kontrollok során össze lehet majd hasonlítani, hogy nőtt-e. Üdvözlettel,


        Kérdés: 2020. február 09., 21:01; Megválaszolva: 2020. február 09., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktor úr! A nagymamámról lenne szó. Januárban retinaleválást diagnosztizáltak az egyik szemén. Tünete az volt, hogy nem látott, fájt, és nagyon bevérzett. Azóta kisebb-nagyobb idő után újra és újra előjön ez a fájdalom és...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben vizsgálták a szememet. Két napja azonban a következőt tapasztalom: a jobb szemem jobboldali látóterében a fej vagy a szemgolyó megmozdításakor fekete, cérnaszerű ábrák villannak fel, majd elúsznak. Eléggé...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 1,5 hét múlva lett volna egy lézeres könnycsatorna műtétem, de a korona vírus miatt lemondták. 3 hónapja szenvedek vele könnyezik folyton ha megnyomok óvatosan a szemzugot genny jön belőle. Ma reggel viszont mikor...
        Nemrég voltam egy optikában, mert úgy éreztem, hogy m i n t h a homályosabban látnék olvasás közben, mint korábban. Van egyébként olvasószemüvegem már pár éve. A vizsgálat során készültek képek is a szememről, amik alapján a csatolt...
        Tisztelt Doktorúr! 4 hónapos kislányom bal szeme születése óta csipás. Forralt, lehűtött vízzel szoktam neki törölgetni napi több alkalommal. A kamillát hanyagoljuk. Próbáltunk négyféle szemcseppet, eddig eredménytelenül. Kiderült, hogy...
        Jó napot kívánok!.40 éves nő vagyok. Pár éve makula degenerációt diagnosztizáltak mindkét szememen. Vitelliform laeziónak tartják. Munkahelyemen új munkakört, irodai munkát kaptam, délutánra a szemem nagyon kifárad szúródik. Ronthat-e a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.