• Szemsérülés után a homályos látás meddig normális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 4 napja munka közben egy faág felsértette a bal szemem. El is mentem azonnal szemorvoshoz (ez Ausztriában történt), kaptam is egy A vitaminos krémet, amit addig kellett használnom, amíg fájdalmat éreztem, illetve egy szemcseppet, amit jelenleg is használok, mert már a fájdalom megszűnt. Azonban a sérült szememmel homályosan látok. A doktor azt mondta, ez nem komoly sérülés, csak egy karcolás. Elképzelhető, hogy ez a homályos látás megmarad, vagy idővel elmúlik majd? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a szaruhártya hámhiány, erosio, sérülés témában

        Kedves Hölgyem! A leírása alapján a szaruhártya horzsolódása történhetett, ami azt jelenti, hogy a szaruhártya hámja megsérült. Ez valóban "nem olyan súlyos" betegség, általában antibiotikum cseppet adunk azért, hogy ne szaporodjanak el ott a sérült felszínen a kórokozók, valamint egy hámosító kenőcsöt, hogy segítsük a természetes folyamatot. Amennyiben nem olyan nagy kiterjedésű a sérülés viszonylag napok alatt megoldódik a probléma. Ritkán, de előfordulnak olyan esetek, amikor egyenetlenül gyógyul a hám, akkor előfordulnak panaszok - főleg ha pont a centrumban van a sérülés, akár a látást is zavarhatja. Érdemes elmenni egy kontroll vizsgálatra lehetőleg oda (ahhoz az orvoshoz), aki először vizsgálta, hiszen ők voltak az első ellátók. Léteznek ma már olyan helyi lézerkezelések, amelyek megoldhatják a problémát. Remélem segítettem.


        Kérdés: 2019. december 16., 18:06; Megválaszolva: 2019. december 30., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.