• Mosószer a szembe

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot kívánok Doktor Úr! Győri Gábor vagyok! Azért fordulok önhöz,mert távkapcsolatban élek ,és a páromnak pár órája mosószer ment a szemébe! Ki mosta ugyan,de fáj neki és fel dagadt a szeme! Bement a kórházba,de több mint 2 órája történt az eset! Nem tudom hogy pontosan milyen mosó szer,de nagyon félek hogy valami komoly baja is lehet belőle! Ön szerint mekkora baj lehet belőle? És ha remélhetőleg a kórházban el látják és nem lesz komolyabb baja,otthon milyen ápolásban részesítsem? Mire kell figyelni? Bár kérdés mennyire lesz komoly! Előre is Köszönöm. Tisztelettel:Győri Gábor.

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a Szaruhártya sérülése, maródása, hámhiány témában

        Kedves Uram! A legtöbb esetben nem történik súlyos sérülés, leggyakrabban a szaruhártya horzsolódása, kis mértékű kötőhártya gyulladás alakul ki. Az első teendő, hogy bő vízzel otthon mossa ki az anyagot/az arcát/a szemeit. Ezt követően - ha nem múlnak a panaszok - érdemes bemenni egy szemészetre, mivel lehet súlyosabb sérülés is. Alapvetően antibiotikum tartalmú szemcseppet kell használni a megadott ideig, de sok esetben tartósítószermentes műkönny/hámosító kenőcs is megoldaná a helyzetet. Remélem segítettem! Üdvözlettel,


        Kérdés: 2019. szeptember 27., 17:12; Megválaszolva: 2019. szeptember 28., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: