• Üvegtest leválást, úszó homályt követően mire figyeljek

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Cserháti Zoltán! A bal szememen pénteken villanások, szombatra fekete mozgó pöttyök jelentkeztek a látótérben. Orvos megvizsgált.Komolyabb problémát ezen kívül nem talált Elmondta milyen esetleges, erősödő tünetek esetén forduljak újra orvoshoz. Remélem ennyi volt és nem több, amit majd idővel megszokik a szemem. Annyit mondott, hogy ne emeljek, ne tisztítsak ablakot, ne dolgozzak. Szeretném Önt megkérdezni a kímélés mire vonatkozik pontosan. Az emelést értem, vigyázok. Mire figyeljek még? Mi a tilalom a saját érdekemben? Az ablak tisztításnál lehet, hogy a nyújtozkodás nem jó? Igazán nem tudom. Vagy esetleg a hírtelen mozdulat? Az egészségem megőrzése érdekében vizitornázom, úszom és gerinctornázom. Ezeket ki kell e hagynom és körülbelül mennyi idő legyen a kímélés.Hallottam, hogy a hasprés nem jó ebben az esetben. Reményeim szerint, ha nem lesz több panasz, meddig tartson a kímélés, mikor térhetek vissza a mindennapi tevékenységeimhez. Járok még masszírozásra(teljes test, talp), ezzel is szüneteljek egy kicsit óvatosságból? Köszönöm válaszát. Tisztelettel

        Dr. Cserháti Zoltán válasza a határhártyaleválás, úszkáló homályok témában

        Kedves Hölgyem! Azt valószínűsítem, hogy hátsó üvegtesti határhártya leválást diagnosztizáltak Önnél. Ilyen esetben nem retinaleválásról, hanem a szemünket kitöltő kocsonyás anyag (üvegtest) - retinához tapadó része - kezd el összeesni, és ilyenkor a határhártya elemelkedik. Ez okozhat olyan panaszokat, mint amilyeneket Ön is leírt. Amennyiben ez részleges, akkor fontos, hogy nagy fizikai terhelés ne érje Önt, mivel ez akár úgy is meghúzhatja a retinát, hogy ott vérzés, szakadás alakul ki. A kollégám valószínűleg arra gondolt, hogy kímélje magát, a hasprés, erőlködés kerülendő, de a könnyebb mozgás megengedett. Nagyon nehéz megmondani, hogy az Ön által felsorolt mozgások közül melyik nem ajánlott, természetesen ez személyfüggő. Mindenesetre, fontos, hogy amennyiben bármilyen változást/romlást tapasztal keresse fel szemorvosát. Üdvözlettel,

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 04., 01:11; Megválaszolva: 2018. december 04., 23:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: