Szemfájdalom, kancsalság

Tisztelt Dr.Úr! Kicsi koromtól a jobb szemem befele kancsalított, így kamaszként megoperáltattam.1997-ben a SOTE Klinikán egy professzor műtött, úgy tudom egy izmot vágott át. A kancsalságom nem múlt el teljesen de csak ritkán volt ezután.Többnyire amikor stresszes voltam.Időközben sajnos depressziós lettem, és felírtak nekem nyugtatót és antidepresszánst. Amikor az antidepresszánst elkezdtem szedni, a műtött szemem olyan merev lett, mint egy üveg szem...de amikor a szervezetem hozzáállt a gyógyszerhez akkor elmúlt ez a "merev tekintet".Kb.2 hónapja emelni kellett a gyógyszer adagomon, és azóta a műtött szemem kifele kancsal egy kicsit és nagyon zavar, ráadásul mostanában már fáj is.Szúró fájdalmat érzek, és olyan érzés is van mintha egyfolytába fújná a szél, hidegnek érzem és száraznak. Nem tudom, ez csak egy ideiglenes állapot? Ön szerint a gyógyszerezés miatt van, vagy valami nagy baj lehet a szememmel? Ugye nem marad kancsal? És ha az is marad valahogy lehet ezt korrigálni? Műtétre van lehetőség, ha egyszer már műtötték ezt a szememet csak akkor befele volt kancsal. Kértem időpontot szemészetre, de csak 2 hónap múlva mehetek. A látásom is romlott egy kicsit, sokat kell hunyorogva néznem, és olyan is van hogy megakarok fogni valamit és mellé nyúlok. Migrénes fejfájásom is szokott lenni, pont azon az oldalon, ahol a kancsal szemem van. Várom a válaszát, amit előre is nagyon köszönök. P

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza kancsalság, kancsalság ellenes műtét témában

Kedves Hölgyem!

Kancsalságellenes műtétek során általában egy olyan műtétet hajtanak végre, melyben az egyik szemmozgató izmot átvágják. Ezzel érik el azt, hogy a szem ne "térjen ki", vagyis ne kancsalítson. Amennyiben ezeket a műtéteket gyermekkorban elvégzi van esély arra, hogy nem alakuljon ki újra kancsalság. Sajnos, számos esetben ezek az izmok újra elkezdik "húzni" a szemet egyik irányba, így újra kialakul a kancsalság. Lehet újraoperálni egy már operált szemet is, azonban a felnőttkorban elvégzett műtéteknél még kevésbé marad tartós az eredmény.

A gyógyszeradag emelése lehet, hogy hozzájárult a helyzethez, ezt biztosan nem tudom megmondani. Amennyiben száraznak érzi a szemeit mindenképpen javasolnék egy tartósítószermentes műkönnyet, melyet mindkét szemébe bátran használhat. Ennek ellenére javasolnám, hogy vizsgáltassa meg újra a szemeit, lehetőleg ott, ahol operálták.

Remélem segítettem!

Üdvözlettel,

Kérdés: 2018. augusztus 12., 19:51; Megválaszolva: 2018. augusztus 14., 08:16
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
szédülés.- szemmozgató izmok
Tisztelt Doktor úr! Időnként enyhe szédülést érzek. Labor, széklet eredményeim teljesen rendben vannak. Kardiológián EKG, 24 órás...
tompa látás
A jobb szememen (kancsalság miatt) születésemtől kezdve tompa látás van. A szakorvos tájékoztatása szerint arra a szememre egyáltalán nem látok....
Kancsalság elleni műtét vakság...
Tisztelt Zoltán! Gyermekkoromban egy baleset következtében elvesztettem látásom egyik szememre. Ez a szemem jelentős mértékben kancsalít. Jó...
Kell-e ilyen erős szemüveg?
Tisztelt Doktor Úr! Lányunknak, az 1 éves rutin szemvizsgálaton azt állapították meg, hogy szemüvegre van szüksége. Ennek oka, a 2 szem közötti...
szem vizsgálata
Jó napot! A páromról lenne szó 26 éves és úgy született hogy kancsalon és meg mütötték az egyik szemét csak a másikat azért nem műtötték...