Látótér csökkenés

Tisztelt Doktornő! Amióta az eszemet tudom, a jobb szemem egy bizonyos irányba tekintés után nem mozog együtt a bal szememmel. Lehet, hogy egy születéskor történt baleset következménye ez a bénulás. Eddig a szemészhez akihez fordultam, nem tudta mit kezdjen vele én pedig beletörődtem hogy nem lehet vele mit kezdeni. Ellenben most felnőtt fejjel belegondolva ez nagy butaság volt, mert találtam több cikket, ami arra utal hogy neurológiai probléma állhat a háttérben. De hogy jobban, részletesebben kifejtsem a betegségemet: Ha balra nézek, tökéletesen együtt mozog a jobb és a bal szemem. Aztán ahogy balról jobbra tekintve a szemem kezdene egyenesen előre nézni, akkor kezdi elveszteni a párhuzamot a két szem és ha jobbra néznék akkor a jobb szemem nem mozog jobbra, hanem néz egyenesen előre. Tehát a jobb szemem gyakorlatilag félúton elakad, amíg a bal szemem tökéletesen mozog jobbra és balra is. A csavar a dologban, hogy ha erőltetem a jobb szemem hogy nézzen jobbra, akkor majdnem teljesen, képes elmozdulni jobbra. Ez furán hangozhat, de sokszor ez egy fura és kellemes bizsergető érzést vált ki az agyam jobb részén. Nagyon zavaró, hogy nem tudok egyenesen előre nézni, mindig el kell döntenem a fejem, hogy korrigáljak. Ez több negatív dolgot hoz magával mint pl a gerincferdülés illetve hogy a szemhéjam nem éppen esztétikus állapotban van a folyamatos balra nézés miatt. Tehát ha van megoldás arra hogy a jobb szemem képes legyen együtt mozogni a bal szememmel, akkor kérem segítsen:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza kancsalság témában

Tisztelt Érdeklődő!

A leírt tünet a VI jobb oldali agyideg bénulása, úgynevezett abducens paresis. Valóban neurológiai az alapprobléma, ez az ideg idegzi be a szemgolyó külső izmait, így bénulása esetében a szemgolyót a belső szemizmok befelé húzzák. Ez veleszületett bénulás lehet az Ön esetében.

A megoldása viszont szemészeti, mert neurológiai kezelés nem jön szóba. Korrekciós szemizomműtétet végeznek abban az esetben, ha kettőslátása van a betegnek. Ha a műtét nem kivitelezhető, akkor hasáb korrekció vagy prizma szemüveg korrekció jön szóba.

Sajnos azt nem tudom, hogy ezeket a műtéteket hol végzik és hová fordulhat. Talán valamelyik szemészeti klinikán érdemes próbálkoznia.

Kérdés: 2017. január 03., 20:51; Megválaszolva: 2017. január 03., 22:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.