Szem tumor

Tisztelt Webbeteg.hu! Azzal a kérdésel fordulok önökhöz hogy van egy 7hónapos kisfiam akinek valószínű hogy a jobb szeme mögött tumor van. A mai napon Szegeden vizsgálták, a papírjára Retinoblastoma gyanú van írva de azt mondták hogy lehet valami szövődmény is. De jövőhét kedden még vizsgálják mert altatni kell hogy normálisan meg tudják vizsgálni. Ezek után azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy ha mégis csak tumor van a szeme mögött akkor itt Magyarországon melyik klinikát ajánlanak akihez érdemes ilyen problémával fordulni és hogy egy ilyen műtét mennyibe kerül? Előre is köszönöm válaszukat. Üdv.: Attila

Dr. Cserháti Zoltán válasza retinoblastoma témában

Kedves Uram!

A retinoblastomaval kapcsolatban érdemes tudni, hogy ha nem kezelik minél hamarabb, a szem gyorsan megvakulhat, a daganat pedig metastasisokat adhat. A kezelés tekintetében a Debreceni Egyetem Szemklinikáját javaslom, mivel az országos szemészeti daganatcentrum ott található.

Tisztelettel,

Kérdés: 2018. június 06., 20:24 ;Megválaszolva: 2018. június 07., 08:54
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
gyerekvállalás előtt
1981ben születtem ikerterhességből mindkettőnknél 3hónapos korban retinoblastómát diagnosztizáltak.Kérdésem az lenne mennyi esélyem van hogy nem...
Üvegtesti homályok
Tisztelt Doktor úr! 41 éves nő vagyok. 1 héttel ezelőtt minden előzmény nélkül egyik pillanatról a másikra fekete úszkáló foltot láttam a bal...
Gyermek kötőhártya gyulladás
Tisztelt Dr.Úr! Decemberben az ünnepek alatt az egész család felső légúti vírusos megbetegedésen esett át. Kisfiamnak aki 5 éves mindkét...
Macula ödéma -szinlátás?
Tisztelt Doktor úr! Az előző kérdésemre még nem érkezett válasz és közben eszembe jutott még egy kérdés. Az előző kérdésben leírt...
Macula ödéma
Tisztelt Doktor úr! December 14-én történt a szürkehályog eltávolítása a bal szememen. Monofokális lencsét ültettek be. Egy nap után a kötés...