Szürkehályog műtét

Tisztelt Doktor úr Jobb szememen szürkehályog műtétet végeztek. A műtét előtt 20 évvel lézeres korrekciós műtétem volt, utána nem kellett szemüveget hordanom. A szürkehályog műtét után +1D szemüveget kell hordanom. Ezen kívül kettőslátásom volt. Az orvosom emiatt a lencsetokot átlyukasztotta lézerrel, ezután a kettőslátás megszünt, de minden fényforrásból kiindulva két ellentétes irányban egy fénycsíkot láttam. Ezután a lyukat megnagyobbította, gondolván, hátha a tok töri meg a fényt, mivel amúgy mindent teljesen rendben talált. Ezután annyi változás történt, hogy az egy fénycsík helyett, most minden irányban sugarakat látok a fényforrás körül. Orvosom sok vizsgálatot megcsinált, hogy kiderítse mi az ok, de nem tudott rájönni. Kérdésem: mi lehet a probléma?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza refraktív sebészet témában

Kedves Uram!

Olyan esetekben, amikor korábban lézeres (refraktív) korrekció történt, valamint ezt követően szürkehályog műtétre kerül sor, előfordulhatnak azok a tünetek, amelyekről Ön is ír. Kollégám helyesen járhatott el, mivel ilyen esetekben valóban postoperatív lézeres kezelés szükséges, mellyel megszüntethetőek, ill. csökkenthetőek a panaszok.

Valószínű, hogy a korábbi műtét során történt korrekció (szaruhártya felszínén történt beavatkozás) befolyásolja a jelenlegi fénytörést. Tehát, a két törőközeg (beültetett műlencse és lézeresen kezelt szaruhártya) közti "optikai különbség" okozhatja ezen panaszokat. (Feltételezve, hogy a szemfenék ép és ott nincs semmilyen probléma.)

Remélem segítettem.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. november 04., 22:07; Megválaszolva: 2016. november 07., 17:32
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Szembetegség
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, hogy közelre viszonylag rosszul látok, illetve, sokszor érzem azt, mintha el lenne fáradva a szemem és a...
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...