Miért fáj a fejem?

Tisztelt Doktor úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Pár napja tapasztaltam először, hogy ha erős fény éri a szememet, akkor a bal szemem előtt ilyen lebegő kis folt/foltok jelennek meg, amik egy idő után eltűnnek. Ilyen tompa fejfájás is szokott mellé társulni, valamint ha a fejemet jobbra vagy balra fordítom akkor is időnként elő szokott fordulni hasonló panaszom. Ha viszont sötétebb helyszínen vagyok (pl. lakás vagy metró) ott nem szoktak ezek a panaszaim előfordulni. Ez előtt soha nem volt semmilyen panaszom. Megjegyzem, hogy a bal szememmel távolra nem látok olyan élesen, mint a jobbal. Írnék még néhány kiegészítést, amik lehet, hogy fontosak lehetnek. Körülbelül 3-4 hete derült ki, hogy refluxom van, amire kettő gyógyszert kaptam. (Quamatel, Ulprix) Azóta, hogy ez kiderült, mozogni sem nagyon voltam, pedig előtte heti 3-4 alkalommal jártam edzőterembe. A vérnyomásom egy kicsit megemelkedett, de mindig határérték körüli eredményeket mutat. (140/80, 85) ... Voltam laborvizsgálaton is, minden értékem jó, a koleszterin szintem lépi egy nagyon kicsit túl a határértéket. Így elsőre tudna nekem valamit mondani, hogy ez mitől lehet? Válaszát előre is megköszönve, Emmer Szabolcs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Cserháti Zoltán válasza úszkáló homályok, szemészeti UH, fejfájás, témában

Kedves Szabolcs!

A szeme előtt lebegő kis foltokat úszkáló homályoknak szokták hívni, melyek általában teljesen ártalmatlanok. Erős napfényben gyakrabban fordulnak elő, egyszerűen azért, mert akkor vesszük észre őket. Ilyen esetekben ajánlott egy szemészeti UH vizsgálatot végezni, hogy nehogy valami komolyabb dolog legyen a háttérben.

Amennyiben a fejfájása a közismert fejfájás csillapítókra elmúlik, akkor annak hátterében nem szemészeti probléma áll. Amennyiben a tünetek súlyosabbak, és/vagy nem múlik el, akkor ajánlott egy szemészeti és/vagy neurológiai vizsgálat.

Tudomásom szerint a felsorolt gyógyszerek nem befolyásolják szemei állapotát, azonban a vérnyomással vigyázni kell. A magas vérnyomás bizonyos szemészeti betegségekben rizikótényezőt jelent.

Tisztelettel,

Kérdés: 2016. március 09., 14:32; Megválaszolva: 2016. március 10., 08:36
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Mozgó dolgok a látótérben?
Tisztelt Doktor Úr! A "problémám" úgymond már viszonylag régóta tapasztalom azonban nem gyakran. Alkalmanként ha sokat nézem a számítógépem...
Szem probléma, Csipásodás
Körülbelül 3éve jelentkezett elöször a probléma , csak a bal oldali szememnél,hogy fáradt volt, fájt, sokat dörzsöltem, illetve egész nap...
Homályos látás 3 kép látása...
Tisztelt Doktor úr! Áprilisban egy ág bele csapot a szemembe azóta nem az igazi a látásom, hullámokban jön elő a látás romlásom. Amikor az...
Lehet jogosítványom?
Üdv. 28 éves vagyok még nincs jogosítványom. Azért nincs mert gyerek koromban (általános iskola) . csináltak Ishihara tesztet ami nem sikerült túl...
Szemüveg viselés
Jó napot! Kb. 1 hónapja kezdtem érezni hogy szédelgek és előfordult hogy ha közelről távolra kellet néznem vagy fordítva mintha nehezebben...