Szem probléma

Nem volt panaszom a látásommal, de elmentem egy szemész orvoshoz mert belsö árpát véltem látni a szemembe.Ö teljes szem vizsgálatot végzett még szem nyomást is mért s azóta a szemem nem a régi 5 napig annyira szúrt meg, mintha leszakadt volna valami a szemembe, zsilettel vágnák szúr. Gyulladás gátlo cseppentek bele és kamillával mosom, de most is ég, nem a régi. Mit tegyek, lessz e káros utánhatása, vagy, mennyi idö kell ahoz, hogy a festék mimd kipucolódjon a szemamből. A vizsgálat minden rendbe volt, de a szemben lévő árpárol nem mondott semmit, ami miatt mentem, azóta csak meg esz az ideg aludni sem tudok. Kérem segitsen mit tegyek. Hogy meg nyugodjak keressek fel más orvost

Dr. Cserháti Zoltán válasza belső árpa témában

Kedves Hölgyem! A szemnyomás mérés alkalmával valóban egy fluoreszcein festéket szoktak alkalmazni, érzéstelenítő cseppel együtt. Ez rövid időn belül (max. néhány óra) "eltűnik" a szemből. Amennyiben belső árpája van (ún. Meibom mirigy gyulladása) érdemes szemész szakorvost felkeresni, de előfordulnak olyan esetek, amikor még túl kezdetleges az árpa és nem nyitják azt meg. Ekkor szoktak különböző szemcseppeket, szemgéleket (általában antibiotikumot tartalmazó) javasolni, hogy csökkentsék a tüneteket. A kamilla jót tesz a szemnek, azonban a gyulladásgátló cseppek közül nem mindegy melyiket cseppenti. Ezeket érdemes szakorvosnak felírnia, és aszerint csepegtetni. Nem tudom, hogy az Ön által említett fájdalom hátterében mi állhat, ezért kérem, hogy keressem fel egy szemész szakorvost. Remélem segítettem. Tisztelettel,

Megválaszolva: 2016. február 03.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...
Szemszárazság kérdés
Tisztelt Doktor Úr! A kétfajta szemszárazsággal kapcsolatos kérdésre szeretnék visszakérdezni. Említette, hogy lehet a pajzsmirigy vagy inzulin betegség...