• Kancsal gyermek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy kislányom 23 hónapos korában elkezdem reggelente, majd később ha fáradt volt a szeme befelé kancsal írni, akkor 2-3 héten belül sikerült eljutnunk szemészetre (a mi városunkban nincsen) akkor mindet alaposan megvizsgált, nem találtak sem nagyfokú dioptria eltérést, sem kancsalságot, illetve a szemgödörben sem elváltozást semmi gondot. Ez a periodikus kancsalság megmarad, de kb 2 hete egyre rosszabb lett egyre gyakoribb illetve egy egy napra állandósult, nagyon sokára kaptunk új időpontot, és rettenetesen aggódom, azon, hogy nem áll e valamilyen rosszabb dolog ez mögött. Neurulógus megnézte mindent rendben talált.

        Dr. Hangyál Éva válasza a kancsalság témában

        Kedves Szülő! A képen látható bájos kislány valóban kancsal. Amennyiben nem kap megfelelő kezelést, az egyik szemének a látása akár maradandóan is károsodhat. Mielőbb szükséges pupillatágításban egy pontos dioptria meghatározás és szemüveg felírása. Javaslom, hogy mindenképpen gyermekszemészetre jelentkezzenek be. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva (www.optokid.hu)


        Kérdés: 2016. január 22., 19:00; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: