cilinderes szemüveg

Cilinderes szemüveget írt fel egy szemész főorvosnő, annak ellenére hogy a sok évvel ezelőtti rossz tapasztalatokat elmondtam még a vizsgálat során. A cilinder miatt a kör ovális, a sík felület homorú, a párhuzamos vonalak összetartanak. A szemüveg multifokális. A dioptriák közti váltás nem okoz gondot, hamar megszoktam, de a fenti torzulások zavarnak, nem tudom megszokni. Az utolsó két szemüvegem cilinder nélküli bifokális szemüveg volt, nem torzított. A szemüveg elkészültekor is jeleztem a torzításokat, azt mondták két hét alatt megszokom. Most belefogok törődni a torzítások-ba és megszokom, vagy az agyam korrigálja a hibát és a kör kör lesz, stb. 68.éves vagyok ez a második cilinderes szemüveg, de az elsőt kicseréltettem.Ezt is cseréltessem ki, mert a cilinder nélküli szemüvegekkel torzítás nélkül, jól látok. Legyenek szívesek tanácsot adni, mit csináljak? Tisztelettel: János

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza astigmia témában

Tisztelt János!

A cylinderes hibák esetén gyakran előfordul, hogy idősebb páciens nem tudja megszokni a szemüvegnek ezt a leírt torzító hatását. Ilyenkor az alap hibát szoktuk egy kicsit módosítani és ezzel elérni a lehető legjobb látásélességet.

Eleve a multifocalis lencse és a korábbi bifocalis lencse között is van különbség a perifériás látásban, de az inkább minimalis homályosság, mint torzítás.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2016. január 22., 09:42; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:40
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Cylinderes szemüveg
Kedves Doktornő! Eddig -1.00-es szemüveget hordtam, de mivel már egy ideje úgy éreztem, hogy nem látok vele elég élesen, elmentem ma...
MIT JELELENT A CYL SZO
AZT SZERETNEM MEGKERDEZN HOGY ALKALMAS LENNEK LEZERES LATAS JAVITASRA A DIAGNOZIS JOBSZEM +5.50 CYL 1.50 BAL SZEM +6.50 CYL +1.25 EZEK AZ ADATO 2015.05.08 IAK
eltérő eredményű szemvizsgálatok
Üdvözlöm! Mindig tökéletes volt a látásom, de 1-2 évvel ezelőtt vettem észre először, hogy közelre már nem látok olyan jól, fél éve már...
Astigmia
Tisztelt Doktor Úr! A férjem hivatásos gépjárművezető. PÁV II minősítéssel rendelkezik. A munkakör alkalmassági vizsgálaton az üzemorvos...
Baba szem duzzanat
Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem lenne fél éves gyermek esetében hogy a képen látható szem alatti duzzanatot mi okozza.? Csak a bal szem. Reggeli...