Hirtelen vakság 10 éves gyereknél

Shuntos a kisfiam, és azt mondták, hogy a szemfenéken pangott a víz, attól vakult meg.De kételkedek benne, mert pont egy vírusfertőzése volt egyidőben a látásvesztéssel. Megműtötték, nem igazolódott be a shunt romlása, csak szár csere volt, az volt egy picit eldugulva.Visszajöhet még a látása? Hová fordulhatok még? Akár maszek úton is! Aki újra megnézné a gyermekem. Köszönöm.F.Erzsébet

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza látásvesztés témában

Kedves Erzsébet!

A koponyaűri nyomás megemelkedése valóban összenyomhatja a látóideg körüli kisereket, és a fellépő oxigénhiány maradandó károsodást okozhat a látóidegben. A gyermek szemészeti vizsgálata választ adhat erre. Mindenképpen javasolt gyermekszemészetben jártas szakorvost keresni.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2016. január 14., 21:19; Megválaszolva: 2016. január 27., 12:16
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon