Makuladegenerációs

Üdvözlöm azzal kérdéssel fordulok Önhöz Édesapám 82 éves a jobb szemére már sajnos nem lát kb 1éve, amit orvosi vizsgálatok alapján makuladegenerációs okozza sajnos az el mult héten egy controll vizsgálat alapján be igazolódott, hogy a bal szemén is elindult ez a folyamat a szeme védelmében már évek óta szedi a Vitalux készitmányt azt szeretném kérdezni Öntől, hogy hogy a TROPHOSAN VISIOBALANCE készitmény szedhető e a Vitalux -al egyszerre vagy sem? Hozzá tartozik, hogy Édesapám 38 éves korátol cukor beteg, ami jelen pillanatban is rendben van tartva tudom, hogy ez a folyamat nem gyogyítható, de szeretnék segitséget kérni abban, hogy legalább a folyamatot lassitható legyen. Köszönöm előre is válaszát tisztelettel:Szepesi Erika

Dr. Hangyál Éva válasza macula degeneratio témában

Kedves Erika! Jelenleg kapható táplálékkiegészítők közül a Trophosan közelíti meg legjobban a korábbi tanulmányban megadott ideális összetételt. Ennek szedése talán lassíthatja a romlási folyamatot, bár megállítani nem tudja. Egyszerre csak egyféle szemészeti táplálékkiegészítőt szedjen édesapja. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2016. január 13.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Makula, deregenácó
Szemvizsgálat alkalmával az alábbi diagnózist kaptam: (fárad a szemem, olykor homályosabban látok) AR: 0,25-0,25 125 -0,25 118 Érz. után IOP 18/17 Hgmm...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel
Látásromlás szemvizsgálat után
Tisztelt Doktor Úr! Szemészeti vizsgálat során, a Quadraspericus lencsés vizsgálatnál, nagyon erős fénnyel világítottak a szemembe. Azóta valamelyest romlott...
Magas szemnyomás és ocularis...
Tisztelt Doktor Úr! Kb 7 éve volt lézeres szemműtétem (PRK) látásjavító, ekkor a előzetes vizsgálaton fény, derült, hogy magasabb a szemnyomásom kb 24 re...