novemberi homályos látás

Tisztelt Dr.Hangyál Éva, Panaszom: 2005 novemberében jelentkezett elöször, hogy homályos látást észleltem, nem tudtam ráfókuszálni a tárgyakra, elolvasni a betűket csak nagyjából érzékeltem a látómezőt az utcán voltam igy hazamentem és otthon lefeküdtem fél órán belül elmúlt ez a panaszom. 8 évig nem is volt hasonló panaszom. Tavaly 2014-ben november-december környékén újból tapasztaltam hasonló panaszt amely színtén nagyjából félórán belül elmúlt.Utána ismét a régi, éles látásom lett. Idén, 2015-ben novemberi reggelen is már kétszer fél órára elöjött ez a panasz amely akkor jelentkezett amikor a meleg autóból kiszálltam. Nem tudom a hideg levegőnek, vírusoknak lehet e köze a panaszomhoz főleg, hogy eddig mindig csak novemberben jött elő? Milyen módszerrel múlaszthatnám el gyorsan? Esetleg szemcsepp, szemmelegítés? Hasonló panaszról hallott már? Köszönöm szépen a segítséget! Varga Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza alkalmazkodó képesség zavara témában

Tisztelt Varga Balázs!

A szemlencsét működtető fókuszáló izom érzékeny és 40 évhez közeledve sokkal fáradékonyabb is lehet. Az időszakos működészavarát okozhatja betegség, vírusfertőzés, bár az hosszabb ideig tartó eltéréssel szokott járni. Szemészeti vizsgálatra van szükség az okok felderítésére.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2015. november 23., 19:46; Megválaszolva: 2015. november 25., 09:44
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szem szárazság, szemfájás
Szemészeti diagnózis
Tisztelt Hölgyem/Uram! Szeretnék érdeklődni hogy az orvosi alkalmasságin bal szememnél mutatott Cyl -0,25 és Ax 90 mit jelent pontosan továbbá az...
Szemészeti ok állhat a ptobléma...
Tisztelt Doktor Úr! A problémám amivel kapcsolatban írok nem új, legalább hét - nyolc éve jelen van az életemben, de szorongós SM betegként...
Szembetegség
Tisztelt Doktorúr! Olyan kérdésem lenne, hogy közelre viszonylag rosszul látok, illetve, sokszor érzem azt, mintha el lenne fáradva a szemem és a...
Fényérzékeny szem kellemetlenül...
Tisztelt Doktor Úr! A szemem egész nap annyira fényérzékeny, hogy kellemetlen nyitva tartani, még a szobai világítás is zavarja. Ujabban már az...